Scandalul copilului agresat la centru de plasament din Voluntari ia amploare

Turza: Educatorii agresori din centrele sistemului de protecţie trimit uneori copiii la spitalele de psihiatrie

0

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) precizează că a demarat un control în legătură cu înregistrarea video dintr-un centru de plasament din Voluntari apărută în mediul online şi a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

 

“Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor. În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video”, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Potrivit sursei citate, la solicitarea ANDPDCA, conducerea DGASPC Ilfov face propria verificare şi a demarat cercetarea disciplinară cu privire la angajaţii implicaţi.

“Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii”, adaugă ANDPDCA.

Vezi și Dezastru: minori traficați de grupuri interlope, luați din centre de plasament

Context:

Educatorii agresori din centrele sistemului de protecţie trimit uneori copiii la spitalele de psihiatrie, unde li se aplică tratamente neuropsihiatrice şi sunt transformaţi în “legume”, ca pedeapsă şi în loc de educaţie, a scris, marţi, pe Facebook, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza.

“Ştiţi ce înseamnă ‘chem salvarea‘? Este ameninţarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea şi trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice şi îi fac ‘legume’. Ca pedeapsă şi în loc de educaţie”, a menţionat Mădălina Turza, pe reţeaua de socializare.

Preşedintele ANDPDCA a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a publicat pe contul ei o înregistrare video despre care spune că prezintă “fapte îngrozitoare” care au avut loc la Centrul de plasament din oraşul Voluntari.

Mădălina Turza a precizat că o echipă de control a Autorităţii a plecat marţi către acest centru de plasament.

“În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare. (…) Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii”, a afirmat Mădălina Turza.

Preşedintele ANDPDCA a susţinut că paznicul din înregistrarea video îl agresează fizic pe un copil, deoarece acesta a sărit pe saltea, iar educatoarea îl ameninţă pe copil cu “Salvarea”.

“Nu există raţiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoţional de către un adult, nici chiar atunci când îşi permite luxul de ‘a sări pe saltea’. Educatoarea care ameninţă copilul cu ‘salvarea’ şi paznicul care îl agresează fizic nu au ce să caute în sistemul de protecţie a copilului”, a notat Mădălina Turza.

Preşedintele ANDPDCA a apreciat că DGASPC Ilfov trebuie să efectueze o evaluare la centrul de plasament din Voluntari.

“Cât timp voi ocupa această funcţie, orice informaţie în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulţilor pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă şi rapidă în acest Centru de plasament şi să dispună măsurile legale”, a menţionat Mădălina Turza.

Vezi și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele