Schengen – interzis pentru România și Bulgaria și sub steagul Suediei / 5 motive evidente

1
schengen
Schengen
- Reclama -

Sub președinția Suediei, Uniunea Europeană pare lipsită de potență politică în privința aderării la spațiul Schengen a României și a Bulgariei. Dar, ce are Austria cu România și ce are de împărțit, politic, Olanda cu Bulgaria… NIMIC!

 

Atunci, de ce nu putem repune pe agenda JAI (Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene) dosarul aderării la spațiul de liber schimb dosarului Ro-Bg?

5 motive:

1.Pentru că avem politicieni proști. Ministrul Internelor, domnul ”Plagiat” Bode este vârful de lance în discuțiile cu oficialii europeni. Oare, cum ne privesc europenii din Austria și Olanda (și nu numai) când România a trimis la discuții un domn care a furat ”inteligență” și s-a lăudat cu ea?

2.Ambasadorul României în Austria, domnul Hurezeanu pare să nu fi știut de poziția Austriei, astfel ar fi trebui să aflăm și noi, nu? Totuși, Hurezeanu, în loc de a fi demis, a fost retrimis la post la Viena.

- Reclama -

Vezi și Iohannis a ”redeschis” ambasada României la Viena. România rămâne în afara Schengen

3.În timp ce se purtau discuții pentru Schengen, la vama Iași se arestau vameși și funcționari vamali care au luat șpagă de la tir-iștii din Turcia pentru a-i lăsa în România cu marfă contrafăcută – sute de euro pe bucată de camion.

4.Și Olanda, și Austria știe că sunt zeci de oficiali Români – politicieni, foști judecători și procurori, oameni din administrație – sunt mult mai bogați decât ar trebui. Adică, deși au avut salarii la stat, au strâns milioane. Cum? Au furat iar justiția nu i-a prins, deci… hoț neprins, negustor cinstit!

Olanda se teme de Pireu și Constanța, dar și Burgas

5.Și, mia mult decât atât, dacă s-ar deschide granițele pe ruta Pireu-Sofia-București, chiar și cu lipsa acută de autostrăzi din România, portul olandez Rotterdam ar deveni din ce în ce mai puțin important pentru Europa pentru că Pireu i-ar lua serios din volumul de marfă.

Dar nu nu mai Pireu s-ar îmbogăți, ci și portul din Constanța și, deși mai mic, bulgărescu Burgas…

Vezi și Cum explică Bulgaria votul negativ al Olandei în privința Schengen

Pentru Olanda decizia nu este politică, este pur economică și este o CRIMĂ! Practic, premierul Mark Rute se ascunde în spatele unui act politic și protejază interesele economice ale Olandei în interiorul UE. Asta e ilegal, iar politicienii români și bulgari sunt incapabil să contracareze această situație.

Concluzie: Am ajuns deci la punctul 1. Este clar… România și Bulgaria nu au ajuns în Schengen pentru că au politicieni PROȘTI!

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele