Schimburi de 11 miliarde de euro între România şi Ungaria în 2021

0
antreprenor afaceri

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat marîi că anul trecut au fost schimburi comerciale de 11 miliarde de euro între România şi Ungaria, în creştere cu 22% faţă de anul anterior.

 

Omologul său maghiar Péter Szijjártó a declarat că încurajează companiile din Ungaria să îşi crească investiţiile în România, dar şi companiile din România să studieze mediul de afaceri din Ungaria.

Bogdan Aurescu şi ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, au susţinut, marţi, o conferinţă de presă, la Bucureşti.
Bogdan Aurescu a anunţat că schimburile comerciale dintre cele două ţări se află în creştere şi după primele trei luni ale acestui an.
“Avem o relaţie economică în creştere. Există anul trecut schimburi de 11 miliarde de euro între România şi Ungaria, care sunt în creştere faţă de anul anterior cu peste 22%. Şi am constatat că această tendinţă de creştere se menţină, pentru că în acest an, în primele trei luni, există deja o creştere cu peste 34% a schimburilor faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021”, a transmis ministrul român de externe.
El a mai anunţat că în cadrul vizitei pe care o va face în Ungaria la finalul acestui an va fi inaugurată o cameră de comerţ comună româno – maghiară.
“Am convenit ca până la finalul anului să finalizăm proiectul Camerei Comune de comerţ româno-ungare, care va avea sediul la Budapesta, iar la sfârşitul lui noiembrie, când voi merge în vizită, împreună, vom inaugura această cameră comună de comerţ. Ea este foarte utilă pentru a promova în continuare schimburile comerciale, pentru a atrage noi investiţii reciproce, pentru a echilibra balanţa comercială care în acest moment este în defavoarea României, dar şi pentru a stimula investiţiile româneşti în Ungaria”, a explicat Bogdan Aurescu.

Primăria Capitalei renunță la antivirusul Kaspersky
La rândul său, Péter Szijjártó a declarat că încurajează companii din Ungaria să investească în România, dar şi companiile din România să îşi studieze mediul de afaceri din Ungaria.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele