Scoala de soferi in Bucuresti, in contextul pandemiei

0

Scoala de soferi in Bucuresti, in contextul pandemiei. In contextul actual, cand contactul social este de evitat, masina personala este esentiala pentru multi dintre noi. Am exclus sau am limitat utilizarea transportului in comun si a taxiurilor, iar odata cu racirea vremii, eliminam si optiunea deplasarii cu bicicleta sau trotineta electrica.

 

Astfel, autoturismul personal a ramas mijlocul de transport cel mai confortabil si cel mai sigur pentru toata lumea in plina pandemie de SARS-COV2.

Cei care nu detin un permis de conducere, se gandesc acum serios sa faca demersuri in acest sens.

Tinand cont de situatia actuala, am realizat un articol in colaborare cu Scoala de Soferi Dicu din Bucuresti, pentru a afla mai multe detalii despre obtinerea permisului de conducere in plina pandemie.

Cum se desfasoara proba practica si teoretica a examenului auto in starea de alerta? Ce masuri au luat scolile de soferi pentru a asigura siguranta angajatilor si a cursantilor? Ce noutati sunt? S-au modificat preturile? In cele ce urmeaza, vom raspunde la aceste intrebari.

In acest moment este stare de alerta, se mai tin cursurile scolii de soferi?

In acest moment, in Bucuresti, scolile de soferi pot sustine cursuri teoretice si practice. Astfel, cei care doresc, se pot inscrie pentru obtinerea permisului de conducere.

Cum se desfasoara proba teoretica (sala) pentru obtinerea permisului de conducere in stare de alerta?

Sustinerea probei teoretice, precum si accesul in sala de examen se efectueaza exclusiv in baza unei programari on-line. Programarile on-line vor putea fi efectuate pe site-ul www.drpciv.ro, la sectiunea INREGISTRARE DOSAR EXAMINARE.

Accesul in sala de examinare este oferita exclusiv candidatilor care au efectuat rezervarea on-line, conform evidentelor.

Trebuie sa te prezinti cu 5 minute inainte de ora prestabilita pentru a evita asteptarea suplimentara in spatiile destinate publicului.

Exceptie de la rezervarea on-line fac candidatii care au permisul de conducere anulat si solicita redobandirea.

In timpul desfasurarii probei teoretice, candidatii vor purta masca de protectie tot timpul, dat fiind ca este vorba de un spatiu inchis si vor avea asupra lor actul de identitate si dosarul de examinare.

In timpul examenului, candidatii vor fi impartiti in serii de cate 5 elevi, pentru ca examinatorii sa intre in contact cu cat mai putine persoane. Un examinator va superviza doar 10 persoane pe zi.

Cum se desfasoara proba practica, de traseu, pentru obtinerea permisului de conducere in stare de alerta?

Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a probei practice pentru obtinerea permisului de conducere, vor fi respectate, cu strictete, urmatoarele masuri de protectie in vederea prevenirii raspandirii noului coronavirus:

 • Utilizarea mastii de protectie, atat pentru candidati, cat si pentru examinatori;
 • Scanarea temperaturii corporale si interzicerea sustinerii examenului in situatia in care aceasta depaseste 37,2 grade Celsius;
 • Respectarea distantei de 1,5-2m intre persoanele aflate la locul de intalnire pentru sustinerea probei practice a examenului de conducere;
 • Candidatii nu trebuie sa se prezinte la locul de intalnire cu insotitori (prieteni, rude, etc), exceptie situatiile speciale. Accesul va fi permis doar candidatului si instructorului auto.
 • In acelasi context, valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare – regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor – se mentine pe toata perioada starii de alerta, precum si pentru o perioada de 90 de zile, de la data incetarii acestei stari, potrivit actelor normative in vigoare.

Care sunt cele mai noi stiri legate de permisul auto?

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca, incepand cu data de 01.10.2020, platile aferente operatiunilor de inmatriculare si permise nu vor mai putea fi achitate la ghiseu, cu numerar.

Platile se vor face prin intermediul unitatilor CEC Bank si a terminalelor de plata, precum si prin reteaua   de terminale Zebrapay situate in supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate, universitati.

In plus, tarifele se mai pot achita si in Contul BCR al beneficiarului Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizand urmatoarele mijloace de plata:

 • virament
 • mijloace de plata online
 • Sistemul national electronic de plata online (S.N.E.P) – ghiseul.ro
 • POS-uri instalate de catre RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – in curs de operationalizare
 • mandat postal

Ce masuri a luat Scoala de Soferi DICU pentru a asigura integritatea si protectia angajatilor si a cursantilor?

In contextul pandemiei de Coronavirus, pentru protectia angajatilor si a cursantilor si pentru desfasurarea in conditii de siguranta a activitatii scolii noastre de soferi, am luat urmatoarele masuri:

 1. Toate punctele noastre de lucru, precum si flota noastra de autovehicule sunt echipate cu dezinfectant pe baza de alcool. Astfel, fiecare persoana care ne calca pragul, fie la sediu, fie in autovehiculele noastre, se poate dezinfecta.
 2. Suprafetele de lucru, manerele usilor, precum si zonele intens folosite se dezinfecteaza frecvent.
 3. Salile unde sustinem cursurile de legislatie sunt aerisite si dezinfectate inainte de inceperea cursurilor.
 4. Pe durata orelor de conducere si in interiorul punctelor noastre de lucru, toata lumea este obligata sa poarte masca de protectie.

Cursurile de legislatie la sediul scolii de soferi Dicu se sustin in conditii speciale. Inainte de inceperea cursului, camera este dezinfectata si aerisita. Bancile sunt asezate corespunzator pentru a respecta distanta de siguranta de 2 m. La intrarea in sala, participantii sunt obligati sa se dezinfecteze cu solutii speciale puse la dispozitie de noi si sa poarte masca pe toata durata cursului.

Tinand cont de efectele pandemiei, intentionati sa cresteti preturile scolii de soferi ?

Nu, scoala noastra de soferi nu s-a gandit sa creasca preturile serviciilor. Anul acesta nu avem in plan o astfel de modificare. Chiar daca este mai dificil din punct de vedere economic si social, trecem peste probleme impreuna.

Cursurile teoretice si orele practice pentru fiecare categorie, la Scoala de soferi DICU au urmatoarele tarife:

 • Categoria B -1400 RON
 • Categoria C -2000 RON
 • Categoria E -1000 RON
 • Categoria C,C+E -2500 RON
 • Categoria B,C,C+E-3800 RON
 • Sedinta suplimentara cat. B – 100 RON
 • Sedinta suplimentara cat. C – 150 RON

In plus, noi avem de multi ani optiunea platii in rate. Se achita un avans la inscriere si apoi se plateste restul sumei in 2-3 rate.

Vezi și Casoteca.ro – magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele