Se dă drumul la turism pe 1 iunie. Orban nu a negat informația

Din cauza crizei COVID-19, sectorul HoReCa va pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri

0

Deschiderea teraselor a fost planificată de Guvern pentru 1 iunie, iar sezonul estival în România va începe de la 15 iunie, au anunţat reprezentanţii industriei de turism care au participat la o întâlnire cu Ludovic Orban.

 

Premierul a pomenit despre discuții la Ora Premierului în Parlament, dar nu a înaintat nicio dată.

„Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase şi 15 iunie pentru sezonul estival (…) în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de
Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă ”, a declarat astăzi Daniel Mischie, CEO City Grill, grupul care deţine 18 localuri şi o platformă de livrări.

Premierul Ludovic Orban a declarat anterior că va menţine terasele închise prin Legea instituirii stării de alertă.

„În articolul 8 din lege există posibilitatea, în alineatul 1, posibilitatea de a menţine închise terasele şi le vom menţine închise ”, a spus Ludovic Orban.

Din cauza crizei COVID-19, sectorul HoReCa va pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, estimează Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA). Iar din 400.000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi.

Context

City Grill, prin Dragoș Petrescu, a reușit să deschidă restaurante în clădiri fanion pentru București: Pescăruș, Casa Bucur – Hanul Berarilor, Carul cu Bere, Hanul lui Manuc etc.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele