Se prelungește compensarea cu 50 de bani la combustibil pentru încă 3 luni

0
carburanti

Coaliția de guvernare a decis, în ședința de luni de la Palatul Victoria, prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină până la 31 decembrie. Informația este pentru moment doar neoficială.

 

PNL a susținut ca măsură să fie menținută doar pentru motorină, nu și pentru benzină. Subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și urmează să expire pe 30 septembrie.

După aproape 4 ore de discuții, liderii coaliției au decis să prelungească subvenţionarea preţului la pompă cu încă trei luni, și pentru motorină, şi pentru benzină. Impactul de până acum al măsurii a fost de circa 175 de milioane de lei pe lună.

Vezi și Virgil Popescu: Suntem dependenţi de importuri de motorină

În ședința de luni a Coaliției, liberalii le-au propus colegilor de guvernare ca măsura compensării prețului carburanților cu 50 de bani să fie menținută doar pentru motorină, nu și pentru benzină, pentru că prețul benzinei s-a stabilizat.

PSD și UDMR nu au fost de acord cu această propunere. Astfel, prețul benzinei și al motorinei va fi compensat în continuare cu 50 de bani, până la 31 decembrie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele