Se schimbă regulile pe piața muncii: ”personal colaborator, plătit pe proiecte”

0

20.323 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie.

 

Pe de altă parte, un număr de 317 locuri de muncă erau disponibile miercuri în Spaţiul Economic European, potrivit ofertelor depuse de angajatorii europeni prin intermediul reţelei EURES România.

Vezi și STEM – un nou domeniu de studiu revoluționează piața muncii

Cătălin Fusu: ”personal colaborator, plătit pe proiecte”

”O evoluţie interesantă este creşterea folosirii de personal colaborator, plătit pe proiecte, pe o anumită perioadă de timp, pe oră. Asistăm la creşterea importanţei acestor metode de colaborare parţiale, facilitată şi de faptul că muncim de acasă.“

Anul acesta va veni cu schimbări pe piaţa muncii, iar timpul de muncă în care angajaţii sunt plătiţi pe proiect sau pe o perioadă de timp va creşte, atât din dorinţa anga­jaţilor, cât şi din cea a angaja­torilor, crede Călin Fusu, antre­prenor şi fondatorul platformei de recrutare BestJobs şi al gru­pului Neogen.

„O evoluţie interesantă este creşte­rea folosirii de personal colaborator, plătit pe proiecte, pe o anumită pe­rioa­dă de timp, pe oră. Asistăm la creşterea importanţei acestor metode de colaborare parţiale, facilitată şi de fap­tul că muncim de acasă. Dacă îşi termină bine treaba şi la timp, angajaţii au posibilitatea să mai câştige nişte bani în plus oferind servicii către alte companii“, a declarat Călin Fusu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele