Șef de secție demis de azi pe mâine la MNIR prin desființarea secției de specialitate

0

Arheologul Eugen Teodor explică modul prin care, ostil fiind conducerii Muzeului Național de Istorie a României, a fost demis din funcția de șef secție Informatică. Acesta spune că MNIR a avut prima secție de acest gen în muzeele din România, dar și prima desființată. Renunțarea la un compartiment de specialitate IT în cadrul unei instituții de cultură de o asemenea anvergură, înseamnă să externalizezi întreaga documentație a patrimoniului național unor terțe persoane, care vor avea acces permanent virtual la tezaurul românesc aflat în custodia MNIR.

Citiți și CNS “Cartel Alfa” și angajații MNIR cer demiterea managerului Ernest Oberländer-Târnoveanu

„Haideţi să vă arăt cum se poate înlătura un şef de secţie, cu vechime în funcţie de 17 ani. Simplu: cu pixul, de azi pe mâine. Că eu doream eliberarea din funcţie – este o cu totul altă poveste (mă săturasem să-l văd pe la şedinţe şi, în ciuda consistentei pierderi de salariu, mă bucuram să pot să-mi văd, în sfârşit, de ale mele).
Evident, pentru această ‘procedură’ l-aş fi dat în judecată, doar că pur şi simplu m-am bucurat că am scăpat. Oricum, atât se comentase, în spaţiul public, cum că petiţia din februarie 2014 ar fi fost de supărare că s-a ‘restructurat secţia’, că preferam să rămân eu cu pierderea.

Menţionez că secţia de Informatică a MNIR a fost prima cu acest profil (decembrie 1997), din muzeele româneşti. Prima înfiinţată, prima desfiinţată. Exact ‘şi la fel’ cu secţia înfiinţată de Mirel Popovici (Centrul Naţional de Cercetări Interdisciplinare), demolată în aceeaşi perioadă de ‘restructurări’ şi pregătirea marilor victorii.

Vă rog să mai fiţi atenţi la un lucru: nu doar că l-am împiedicat să facă o nerozie (să dea toată documentaţia de patrimoniu unui străin), dar i-am oferit şi soluţii, pe loc. Soluţii mult mai ieftine şi practice decât ale lui.
Păi… aşa ieftin? Şi cine va fi recunoscător?
Iar dacă stai în calea tancului, tancul te va călca. Bolşevic şi eficient.” Spune arheologul Eugen Teodor, angajat MNIR.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele