Șefa liberalilor austrieci cere excluderea partidului lui Tăriceanu din grupul ALDE

0

Șefa liberalilor austrieci (NEOS – Noua Austrie și Forumul Liberal), Beate Meinl-Reislinger, i-a adresat, luni, o scrisoare președintelui ALDE, Hans van Baalen, în care solicită verificarea ”de urgență a aplicabilității art. 9 din statutul ALDE partidului membru român”, transmite agenția de presă APA.

Respectivul articol se referă la posibilitatea excluderii unor membri care acționează ”împotriva intereselor și valorilor” grupului. Șefa NEOS a criticat dur ”refuzul liberal-democraților români” de a părăsi coaliția de guvernare sau măcar de a se delimita de partenerul social-democrat, ‘zguduit de scandaluri de corupție’.

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziție, fac de ieri presiuni uriașe asupra șefului socialiștilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziții asemănătoare în privința PSD.

Citește și Fosta avocată a lui Dragnea susţine arestarea oficialilor care au comandat intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele