Fosta avocată a lui Dragnea susţine arestarea oficialilor care au comandat intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei

0

Avocata Maria Vasii, cea care l-a reprezentat pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, continuă să critice în termeni extrem de duri intervenţia jandarmilor de la mitingul de vineri seara, din Piaţa Victoriei. Aceasta susţine că este posibilă arestarea jandarmilor care au intervenit, sub acuzaţia de tentativă de omor, dar şi a oficialilor care au comandat intervenţia, inclusiv ministrul Carmen Dan.

„Ne așteptăm la anchete penale serioase, la trimiteri în judecată, poate la arestări cu zecile de jandarmi, înalți funcționari, la nivel de prefect, miniștrii care au fost implicați în aceste acte de represiune”, a declarat Vasii.

Avocata a susţinut că jandarmii pot fi acuzaţi de tentativă de omor. „Din punctul meu de vedere, procurorii vor ajunge la acuzația de tentativă de omor, pentru că atunci când lovești pe cineva în zona capului, nu poate fi decât tentativă de omor. Vă rog să aveți în vedere că regulamentele Jandarmeriei și manualele de practici de intervenții exclud zona capului, ori loviturile care au fost aplicate unor oameni care nu aveau niciun comportament violent sunt asimilabile unor veritabile actede tentativă de omor”, a declarat Maria Vasii Antena 3.

Citește și Fosta avocată a lui Dragnea, revoltată pe Carmen Dan: Atâta detaşare din partea unui ministru

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele