Șefii sportului prind curaj înainte de JO de la Tokyo

0

Rezultatele obținute la Campionatele Europene de gimnastică provoacă optimism în rândul conducătorilor sportului. Deocamdată ne hrănim mai mult cu iluzii, dar sportul românesc a dovedit de multe ori că e capabil de minuni neîntreținute de nimic.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, anunţă că în cadrul ministerului avea loc o analiză în vedere găsirii resurselor pentru o reprezentare de succes la JO din 2020.

”Organizarea (la Cluj) a fost impecabilă, cu implicarea tuturor factorilor. E un rezultat care ne satisface pe moment, avem medalii, se putea și mai mult, însă există un ‘dar’ după acest eveniment. Trebuie să facem o analiză clară privind viitorul gimnasticii. Marian Drăgulescu are 37 de ani, Cătălina Ponor aproape 30 și chiar i-am rugat să-și păstreze energia și pentru Tokyo. Trebuie să ne gândim și la viitor, însă, pentru că la băieți nu am avut pe cineva care să facă toate aparatele. Trebuie o analiză foarte clară a tot ce se întâmplă în FRG, trebuie să venim, din punctul meu de vedere, cu suflu nou, să păstrăm ceea ce avem bun, să implicăm toată experiența antrenorilor și trebuie să investim în generația tânără. Trebuie să venim cu o strategie foarte clară, pentru că observăm că încă mai trăim din istorie”, a declarat Dunca.

Ministrul a precizat că premierea gimnaștilor medaliați se va face conform prevederilor legale, cu 37.000 lei pentru medalia de aur, 22.000 lei pentru medalia de argint și 15.000 lei pentru medalia de bronz.

 

sursa foto: clujeurogym2017.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele