Șeful ANAF Ionuț Mișa îi Răspunde lui Teodorvici după ce acesta i-a cerut demisia: Ar trebui să mă felicite pentru rezultatele deosebite

0

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodororovici, ar fi trimis premierului Viorica Dăncilă, la finalul anului trecut, o scrisoare prin care a cerut demisia şefului ANAF, Ionuţ Mişa, din cauză că ar fi nemulţumit de activitatea acestuia, potrivit unor surse consultate de News.ro.

Potrivit Digi24.ro, ministrul Finanțelor îi reproşează șefului ANAF proasta colectare a taxelor şi proasta administrare a Fiscului.

Întrebat explicit de Agerpres dacă i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care cere înlocuirea lui Ionuţ Mişa de la conducerea ANAF, Eugen Teodorovici nici nu a infirmat, nici nu a confirmat, nedorind să comenteze informaţia.

Replica șefului ANAF nu s-a lăsat așteptată: potrivit Digi24, el susține că ministrul Teodorovici nu i-a reproşat personal nimic şi că se aştepta ca, dimpotrivă, să-l felicite pentru rezultatele obţinute.

„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a declarat Ionuț Mișa.

News.ro a făcut o trecere în revistă a avertismentelor repetate pe care Eugen Teodorovici i le-a transmis lu Ionuț Mișa în legătură cu ținetele de încasări bugetare.

Astfel, în aprilie 2018, ministrul Finanțelor l-a atenţionat pe șeful ANAF că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor.

În luna iulie, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeaşi perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB.

Citește și Ministrul Finanţelor îi cere premierului Viorica Dăncilă șă-l demită pe șeful ANAF, Ionuţ Mişa

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele