Șeful Autorității Electorale vrea să angajeze încă 130 de oameni

0
Constantin Mitulețu-Buică, AEP

Constantin Mituleţu Buică vrea să majoreze schema de personal a Autorității Electorale Permanente cu 130 de posturi, de la 522 cât prevede actualul regulament de organizare și funcționare a AEP la 652.

 

Președintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a transmis Parlamentului un proiect de hotărâre, în vederea adoptării de către birourile permanente ale celor două Camere, privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare, care prevede:

Vezi și Gorghiu cere schimbarea din funcție a lui Buică, șeful AEP

„Autoritatea are un număr de 652 de posturi, exclusiv demnitarii, personalul cabinetului președintelui și al vicepreședinților, înalții funcționari publici și personalul Centrului expert electoral”.

Actualul regulament prevede o schemă de personal de 522 de persoane.

Proiectul, datat 21 iunie 2022 și consultat de G4Media, AEP argumentează că are nevoie de mai mulți angajați pentru „buna organizare și desfășurare a activității” instituției și „pentru buna organizare a alegerilor din anul 2024”.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată. De asemenea, a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În 27 februarie 2019, Constantin Mituleţu-Buică a fost ales de Parlament preşedinte al AEP, la propunerea grupului parlamentar PSD.

În 25 martie, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost pus sub acuzare pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, pe motiv că în 2019 a aplicat două sancţiuni disciplinare pentru doi directori din instituţie, dar consideră că nu a făcut nimic ilegal.

Mai multe despre Constantin Mituleţu Buică și subalternii lui îbtro anchetă RISE

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele