Semn bun: a crescut vânzarea de carte adresată copiilor

0

Librăria online Libris.ro a anunţat că a înregistrat o creştere de aproape 50% în rândul cărţilor pentru copii comandate în perioada 15 mai – 15 august, faţă de perioada similară a anului trecut, iar cele mai comandate au fost ”Harry Potter şi piatra filozofală”, „Animale vorbitoare” şi ”Erus şi Valea Răbdării”, se arată într-un comunicat.

”Aceeaşi tendinţă s-a înregistrat şi în rândul bibliotecilor şcolare, semn că interesul pentru cărţi este într-o continuă creştere”, precizează reprezentanţii companiei. Cele mai multe titluri comandate de către părinţi pentru copii sugerează dorinţa de a explora a acestora, indiferent de vârstă. Astfel, cei mai mici cititori au făcut cunoştinţă cu Animale vorbitoare, preşcolarii au preferat aventurile celebrului Erus, în timp ce Harry Potter rămâne în top printre pre-adolescenţi şi nu numai.

De asemenea, topul titlurilor comandate de copii diferă semnificativ de cel comandat de bibliotecile şcolare. Acestea se intersectează destul de rar, deşi şi în rândul bibliotecilor se observă o tendinţă de a-şi completa oferta de cărţi educaţionale cu titluri care mai degrabă explorează zona de soft skills a micilor cititori – cooperare, spirit de echipă, repectarea limitelor etc.

Citește și: SENAT: Meleșcanu se autosuspendă din ALDE 6 luni, Gorghiu sprijinită și de UDMR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele