Senat: mandatul conducerii Consiliului Concurenţei nu poate fi reînnoit fără limită

0

Senatorii din Comisia economică au eliminat marţi, din textul OUG de modificare a Legii Concureţei, articolul care permitea ca mandatul conducerii Consiliului Concurenţei să poată fi reînnoit fără a exista un număr limită de mandate.

 

Actul normativ a fost adoptat de Guvernul Orban la sfârşitul lunii ianuarie, în condiţiile în care cel de-al doilea mandat al lui Bogdan Chiriţoiu la conducerea Consiliului urmează să se încheie la începutul lunii martie.

Până la ordonanţa Guvernului, legea prevedea că durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenţei este de 5 ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată, indiferent de durata mandatului exercitat anterior. Guvernul a stabilit, în ordonanţă, că numirile membrilor Plenului Consiliului Concurenţei se fac pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului, deci fără o limită, precizează Profit.ro.Abrogarea prevederilor din ordonanţă care permiteau reînnoirea mandatelor conducerii fără limită a fost propusă de preşedintele Comisiei economie din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Citeşte şi: CNA amenda record pentru Antena 1, 100.000 de lei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele