Senatorii americani John Mccain și Cristopher Murphy i-au trimis o scrisoare lui Dăncilă în care susțineau lupta împotriva coruptiei

0

Senatorul american Christopher Murphy afirmă că scrisoarea avocatului Rudy Giuliani, „purtător de cuvânt al lui (Donald) Trump”, contrazice poziția Departamentului de Stat al SUA privind situația corupției din România, subliniind că avocatul a fost plătit pentru acest lucru.

Senatorii John McCain (republican) şi Christopher Murphy (democrat) au adresat luna aceasta o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care i-au cerut acesteia să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.

„Cred că asta este o chestiune majoră. La începutul acestei luni, John McCain și cu mine am trimis o scrisoare Guvernului României, îndemnând confruntarea corupției. Apoi, Giuliani – purtător de cuvânt lui Trump – a trimis o scrisoare care contrazice atât scrisoarea noastră, dar și poziția Departamentului de Stat. Și a fost plătit pentru asta”, afirmă senatorul american într-un mesaj pe Twitter.

Mesajul lui Murphy face trimitere și către un articol din The Washington Post, în care se afirmă: „O scrisoare pe care Rudolph W. Giuliani, unul din avocații personali ai președintelui Trump, a trimis-o oficialilor români care se opun luptei anticorupție din această țară a atras atenția Departamentului de Stat și a reînnoit semnele de întrebare privind continuarea activității sale pentru clienți străini în timp ce îl reprezintă pe președinte”.

Un oficial american citat de Washington Post a declarat că „Rudy Giuliani nu vorbește în numele Administrației SUA privind politica externă”.

Citește și Ratingul pe Facebook al unui hotel a scăzut, după ce proprietara a postat o poză împreună cu Tudorel Toader

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele