Senatorul Florin Cîțu îl dă în judecată pe ministrul economiei

0

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat că îl va da în judecată pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, pentru afirmația făcută luni în plenul Camerei Deputaților, prin care l-a acuzat pe liberal că a condus “un atac speculativ” împotriva leului în anul 2008.

“Când vorbește gura fără ține, plătești! Anonimul ministru al economiei a avut astăzi un discurs în Parlamentul României în care m-a atacat direct, acuzându-mă de atac speculativ împotriva mondei naționale în 2008. A mai făcut-o și ministrul Teodorovici. Pentru a lămuri acest lucru, îi aduc la cunoștință ministrului Andrușca că îl dau în judecată pentru afirmația publica pe care a făcut-o de la tribuna Camerei Deputaților, pentru calomnie și pentru că mi-a afectat imaginea publică. Andrușca, ești bun de plată! P.S. Aviz amatorilor”, a afirmat Florin Cîțu, într-o postare luni seară pe Facebook.

“Nu găsiţi, stimaţi colegi, că sunt acuzat de devalorizarea monedei naţionale exact de partidul care l-a promovat senator pe unul dintre cei care au condus atacul speculativ împotriva leului de la finalul anului 2008? Da, mă refer la actualul senator Cîţu, domnul Cîţu, fost economist al unei bănci comerciale. Şi nu este singurul personaj cu afinităţi liberale, fost conducător de bancă comercială care a atacat leul. În cârdăşie cu domnul Cîţu, în 2008, s-a aflat şi Lucian Isar”, a spus, luni, Dănuț Andrușcă de la tribuna plenului Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple prin care PNL cere demisia acestuia.

De asemenea, Andrușcă a mai precizat că cei 67 de semnatari ai textului moțiunii simple ar trebui să își dea demisia pentru că sunt fie “plagiatori și farisei”, fie “incompetenți”.

Deputații au dezbătut, luni, moțiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuț Andrușcă din funcția de ministru al Economiei, urmând ca votul să fie acordat în plenul de miercuri.

“La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoțit puținele ieșiri publice. Sunteți un ministru care dă fiori și când tace și când lipsește!”, i se adresează liberalii ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, în textul moțiunii simple depusă de grupul PNL din Camera Deputaților.

În moțiune, PNL face referire la faptul că ministrul Dănuț Andrușcă a blocat legile redevențelor, minelor și apelor minerale.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele