Serbia a început construirea fabricii care va produce vaccinul chinezesc anti-COVID-19 Sinopharm

0
vaccin
vaccin-antigripal

Serbia a început construirea unei fabrici care va produce vaccinul chinezesc anti-COVID-19 Sinopharm. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a inaugurat joi lucrările de construcţie a unei fabrici care va produce vaccinul chinezesc anti-COVID-19 Sinopharm în Serbia.

 

Noua fabrică, amplasată la Zemun, o suburbie a capitalei Belgrad, va fi realizată printr-o investiţie comună a Serbiei, Chinei şi Emiratelor Arabe Unite, în valoare de circa 30 de milioane de euro.

Această unitate, prevăzută să devină operațională în primul trimestru al anului viitor, va produce circa trei milioane de doze de vaccin pe lună.

„Sunt mândru, întrucât Serbia, în cooperare cu China şi Emiratele Arabe Unite va dispune de o uzină care va putea să furnizeze vaccinuri ţărilor din regiune şi Europei”, a declarat Aleksandar Vucic.

Serbia a început în luna ianuarie să producă la un laborator din Belgrad şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Obişnuită să manevreze între influenţele rivale din Est şi Vest, Serbia a cumpărat milioane de vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti, ruseşti şi occidentale.

Această ţară din Balcani care numără circa şapte milioane de locuitori a lansat iniţial o campanie de vaccinare anti-COVID-19 rapidă, care însă între timp a fost încetinită. Puţin mai mult de jumătate dintre adulţii sârbi au fost până în prezent vaccinaţi.

În prezent Serbia se confruntă din nou cu o înmulţire a infectărilor, miercuri înregistrând peste 5.000 de noi cazuri de COVID-19.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele