Sfaturi despre cum poți fi un bun conducător auto

0
conducator_auto sofer

Cunoașterea legislației rutiere este esențială pentru toți cei care se urcă la volanul unei mașini. Datorită ei, se pot preveni accidentele de circulație.

 

De aceea, vrem să-ți dăm câteva sfaturi pentru a fi un șofer bun. Nu contează dacă ești deja un șofer cu experiență sau dacă abia începi să conduci, aceste sfaturi te vor ajuta.

Avantajele de a fi un șofer bun

Condusul unei mașini este o chestiune atât de firească încât majoritatea oamenilor nu se gândesc dacă conduc sau nu corect. Iată două mari avantaje pe care probabil nu le-ai luat în considerare până acum:

 • Probabilitatea producerii de accidente. În general, majoritatea accidentelor sunt cauzate de nesăbuința șoferilor, restul se datorează condițiilor vehiculului, agenților naturali sau stării drumului.

Prin urmare, schimbarea obiceiurile de conducere poate reduce semnificativ riscul de accidente.

 • Cheltuieli mai mici. Ți-ai imaginat vreodată că a fi un șofer bun este, de asemenea, o modalitate de a preveni cheltuieli inutile? De exemplu, nu trebuie să îți faci griji cu privire la încălcarea legii, la plățile efectuate către terți pentru cauzarea de neplăceri sau pentru reparații pe care asigurarea ta auto poate nu le acoperă.

Sfaturi pentru a fi un șofer bun

Iată câteva puncte care te vor ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile de conducere:

 1. Folosește corect benzile

De cele mai multe ori, traficul este cauzat de oamenii care nu respectă benzile.

Regula benzii este foarte simplă, indiferent de câte benzi are șoseaua, trebuie să înaintezi pe una dintre ele fără a le invada pe celelalte. Anticipează banda când trebuie să schimbi direcția și amintește-ți că banda stângă este folosită pentru depășire. Acest lucru va împiedica traficul să fie lent.

 1. Cum să faci o depășire?

Legat de cele de mai sus, una dintre situațiile care provoacă mai multe accidente este lipsa de precauție a șoferilor atunci când depășesc alte mașini. Ia în considerare aceste puncte importante:

 • Nu depăși în pantă, curbă, pe trecere de pietoni.
 • Când conduci, poți depăși mașini prin locurile unde linia marcată este ruptă, deoarece linia continuă indică faptul că nu există suficientă vizibilitate pentru a observa mașinile care pot veni din față.
 1. Păstrează distanța

Aceasta este una dintre regulile de bază de care să țină cont șoferii. Menținerea distanței este importantă pentru a evita coliziunile din spate. Ia în considerare următoarele:

 • Când înaintezi: păstrează distanța, căci dacă mașina din față se oprește brusc, vei avea timp să oprești și să nu provoci o coliziune.
 • Când oprești: lasă suficient spațiu în fața ta pentru a putea schimba banda, dacă este necesar.
 1. Folosește semnalizatoarele

Semnalizatoarelor sunt o resursă foarte utilă pentru șoferi, dar și cea care este cel mai puțin luată în considerare. Aceste lumini sunt folosite pentru a avertiza ceilalți șoferi despre manevra pe care urmează să o faci și pentru a preveni accidentele.

Ia în considerare faptul că orice schimbare de direcție trebuie să fie semnalizată anterior. Prin urmare, trebuie să semnalizezi atunci când încă nu ai schimbat direcția.

Semnalizatoarele pot fi utilizate când vehiculul este oprit sau în mișcare, acestea sunt câteva dintre situațiile tipice în care ar trebui să le utilizezi:

 • Pentru a indica ceva ( avarii rutiere sau accidente).
 • Pentru a face alți șoferi să observe faptul că mașina staționează.
 • Ori de câte ori oprești, în special pentru a efectua o manevră de parcare.
 1. Evită distragerile

Asta ar putea părea o sugestie mult prea evidentă. Cu toate acestea, cele mai grave accidente sunt rezultatul distragerilor. Din acest motiv, este important să identifici ceea ce-ți distrage atenția și să încerci să eviți acest lucru pentru a-ți menține atenția asupra drumului.

În prezent, condusul mașinii în timp ce se vorbește la telefonul mobil reprezintă una dintre cele mai frecvente distrageri, urmată de consumul de alimente, reglarea dispozitivelor auto, cum ar fi playerul muzical, conversațiile cu alte persoane aflate în mașină etc.

S-ar putea să crezi că privirea telefonul mobil timp de cinci secunde nu poate afecta pe nimeni, cu toate acestea, multe dintre accidentele auto sunt cauzate de persoanele care utilizează dispozitive mobile în timp ce conduc.

Așadar, dacă suferi un accident de circulație (indiferent care este motivul) și mașina îți este avariată, nu-ți face griji. De îndată ce îi vei suna pe cei de la Constataribucuresti.ro, vei scăpa de stres.

Această firmă de constatări daune auto va constata daunele suferite de mașină, va întocmi dosarul de daune și va contacta asiguratorul în locul tău. Așadar, dacă va fi cazul, ia legătura cu această firmă, căci nu vei regreta.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele