Și Microsoft anunță o reducere substanțială a forței de muncă

0
microsoft
- Reclama -

După Meta și Amazon, este rândul Microsoft să anunțe o reducere substanțială a forței de muncă. Grupul IT intenționează să concedieze 10.000 de angajați până la sfârșitul lunii martie sau aproximativ 5% din forța de muncă globală.

 

Gigantul american își va reduce spațiul de birou și va face ajustări în gama sa de dispozitive electronice, fără a specifica care vor fi afectate.

Vezi și Amazon a început desființarea locurilor de muncă

”Acestea sunt alegeri dificile pe care le-am făcut de-a lungul celor patruzeci și șapte de ani de existență pentru a rămâne o afacere grea într-un sector care nu iartă pe cei care nu nu vă adaptați la schimbări ”, pledează CEO-ul său Satya Nadella.

- Reclama -

Microsoft justifică aceste concedieri prin contextul macroeconomic care îi împinge pe clienții săi profesioniști să fie mai atenți la cheltuielile lor, în special în cloud.

”Vor să facă mai mult cu mai puțin ”, rezumă CEO-ul. În același timp, ”următorul val mare de IT apare odată cu progresul AI ”, iar Microsoft nu trebuie să-l rateze, pledează Satya Nadella.

Citește și Microsoft a cumpărat Activision Blizzard, în cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming

Potrivit presei americane, grupul se pregătește să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele inteligențelor artificiale generative Dall-E și ChatGPT.

Acestea din urmă tocmai au integrat instrumentele grupului IT. De asemenea, așteaptă o lumină verde din partea autorităților antitrust pentru a achiziționa editorul de jocuri video Activision Blizzard pentru 69 de miliarde de dolari. ” Ne alocăm capitalul pentru releele de competitivitate pe termen lung, în timp ce ce cesionăm în alte domenii ”, continuă managerul.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele