SIDEX Galați nu mai e ArcelorMittal. A fost cumpărat definitiv de Liberty Steel

0

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie deținută la nivel global de Sanjeev Gupta, anunță că a încheiat achiziția de la ArcelorMittal a șapte fabrici de oțel și a cinci centre de servicii în șapte țări din Europa, printre care și fostul SIDEX Galați.

„Tranzacția de 740 de milioane de euro poziționează Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone și acoperă o gamă largă de produse din oțel”, arată un comunicat al concernului.

Numărul salariaților urcă la 30.000

Aceasta este cea mai mare tranzacție într-o singură tranșă realizată de GFG, în urma căreia Alianța ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajați în 30 de țări.

Cele șapte unități care au devenit parte din Liberty dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia.

Furnizor pentru industriile-cheie din Europa

Aceste unități, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oțel pentru mai multe industrii-cheie din Europa, printre care: sectorul de construcții și al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospațială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum și de materiale de construcții.

„Liberty Steel își propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unități de producție”, menționează compania.

Urmează 100 de zile de evaluări

După anunțul transmis marți urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse și să susțină creșterea vânzărilor.

Citește și Preţul aurului a ajuns la cel mai mare nivel din 2012

„Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oțeluri de o calitate superioară cu un profil de producție mai flexibil”, se mai arată în comunicat.

Afacerea trebuie să fie sustenabilă și economic, și ecologic

Ca parte a unei coaliții globale de companii industriale, aceste unități de producție se alătură strategiei GREENSTEEL implementată de Liberty Steel și GFG, pentru a crea o afacere sustenabilă din punct de vedere economic și de mediu, bazată pe metode de producție cu emisii scăzute de carbon.

Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzacție de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanța financiară a fost asigurată de Jefferies International Ltd.

Despre Liberty Steel

Liberty Steel este parte a Alianței GFG – un grup global care activează în domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistică și servicii financiare, cu sediul central în Londra și birouri în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și prezență în aproape 30 de țări din întreaga lume.

Citește și Grupul Liberty cumpără ArcelorMittal Galați

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele