Simona Halep, cucerită de Roger Federer. Unde s-au întâlnit cei doi

1

Roger Federer, omul care a câștigat 20 de turnee de Grand Slam, a decis să se retragă la 41 de ani. Pentru Simona Halep este un idol.

Jucătoarea din România a spus că este singurul pe care îl urmărește la televizor. A dezvăluit și ce emoții uriașe a avut când l-a întâlnit prima oară.

Simona Halep, emoționată la prima întâlnire cu Roger Federer

Roger Federer și-a anunțat retragerea după ce va participa la o competiție programată luna aceasta. Are 41 de ani, mai multe operații, iar din cauza problemelor medicale nu a jucat de mai bine de un an, mai precis din iunie 2021 când a participat la Wimbledon.

Jucătorul elvețian lasă în urmă în moștenire fabuloasă. A câștigat 20 de turnee de Grand Slam, 103 competiții ATP și a doborât mai multe recorduri stabilite de jucători de legendă.

Simona Halep a dezvăluit într-un interviu că este singurul jucător la meciurile căruia se uită frecvent. Sportiva din România și-a adus aminte și cum l-a întâlnit și ce emoții uriașe a avut în acel moment.

„Era anul 2007 și eram la Wimbledon, la juniori. M-am dus să racordez o rachetă și l-am văzut acolo. Am înlemnit. I-am întins legitimația și l-am rugat dacă poate să-mi dea un autograf.

A fost foarte călduros. M-a întrebat ce fac acolo și mi-a dat un sentiment foarte plăcut. Chiar dacă era un jucător imens încă de pe atunci, a stat și a vorbit cu mine”, a povestit fostul număr 1 mondial WTA, la Digi Sport.

Roger Federer o apreciază pe Simona Halep și a spus într-o conferință de presă că jucătoarea din România merită toate laudele. În acel moment, sportiva din Constanța se afla pe primul loc WTA.

„Nimeni n-ar trebui să-i ia nimic din reușita Simonei Halep. A avut de multă vreme un vis și l-a împlinit. Merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată, chiar dacă nu a câștigat un turneu de Mare Șlem.

Nu doar acestea contează. Ea muncește foarte mult, arată în formă, participă în foarte multe turnee, ceea ce ar merita o recompensă. Eu sunt foarte fericit pentru ea”, a explicat Roger Federer.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Toni Iuruc. Ce afaceri are fostul soț al Simonei Halep

Roger Federer, copil de mingi la meciul lui Ilie Năstase

Ilie Năstase a vorbit în exclusivitate pentru playtech.ro despre anunțul lui Roger Federer. A spus că elvețianul a jucat foarte mult „din talent” fără să depună prea mare efort.

„Îl cunosc foarte bine, ne-am întâlnit de mai multe ori. Mi-a fost și băiat de mingi la un turneu în Elveția, când avea 12 ani. Este un tip rezervat, nu vorbește mult. Este un tip foarte modest”, a afirmat Năstase, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Mai mulți jurnaliști specializați au spus că retragerea lui Federer însemnă despărțirea de „ultimul clasic al tenisului”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele