Simona Halep nu va face parte din echipa României de FedCup pentru meciul cu Italia

0
- Reclama -

România va întâlni Italia în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorți de la Londra. Simona Halep nu a participat la partida cu Rusia, de la Cluj-Napoca, și a luat decizia de a nu evolua pentru țara noastră nici în confruntarea care va avea loc în aprilie.

 

Fed Cup: Simona Halep nu va reprezenta România nici la meciul cu Italia

 

Simona Halep a hotărât să nu reprezinte România nici la duelul cu Italia, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială, anunță ProTV. Campioana noastră consideră că există suficiente jucătoare capabile să o înlocuiască la întâlnirea care va avea loc pe 17-18 aprilie, cel mai probabil tot la Cluj-Napoca.

Altfel, la începutul lui 2020, sportiva noastră a anunțat că va fi foarte atentă la programul din acest an și că se va concentra pe Olimpiadă. Simona Halep a dezvăluit că, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, va renunța în acest an la participarea în Fed Cup. Acest lucru a fost confirmat ulterior și de Ion Țiriac.

- Reclama -

Deși întâlnirea este crucială pentru România în vederea rămânerii în Grupa Mondială, Simona Halep a decis să nu se abată de la programul inițial și să nu evolueze în Fed Cup.

 

Fed Cup: România – Italia, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială

 

România va juca pe teren propriu confruntarea cu Italia, în perioada 17-18 aprilie, după ce a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiţiei, însă în echipa noastră nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

 

România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorţi

 

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia.

Cele două echipei s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre.

Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 şi Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152, Elisabetta Cocciaretto – 154.

 

Citește și: Halep a revenit pe locul 2

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele