Simt enorm şi aud monstruos la… Bookfest

0

Târgul de carte Bookfest București 2018 are oferte pentru toată lumea, toate gusturile şi toate buzunarele. Important este să ajungi la cărţi şi să nu cazi pradă ispitei şi să te duci spre Expo Funerare, așa cum ești invitat când intri în holul central.

Marile edituri sunt prezente, același lucru este valabil și pentru cele mici. Se găsesc cărți de la 3 lei până la nivelul unei pensii modeste. Depinde de ce vrei să citești, când, cum și (de ce nu!) în fața cui. Vizitatorii sunt de ”toată mâna”, de la maniaci ai cărților, care cumpără cu disperare, până la oameni dornici să își facă un selfie lângă niște obiecte care induc ideea de inteligență.

La unele lansări se îmbulzesc oamenii, la altele abia vine autorul. În funcție de notorietate. Apropo, am văzut două fetițe de 9-10 ani, care implorau o alta, de aceeași vârstă, să le permită să facă împreună o fotografie. Când au primit permisiunea au început să sară în sus de bucurie. Nu cred că micuța era vreo scriitoare celebră, dar o mică vedetă tot era.

La un moment dat frunzaream liniștit o carte  când brusc din difuzoare se aud niște aaaah-uri, oooh-uri și alte gemete explicite. Cum situația se prelungea, iar persoanele implicate deveneau tot mai pătimașe, am plecat pe firul zgomotelor. Lumea se schimbă, m-am gândit că se lansează o carte erotică cu tot dichisul de rigoare. Aveam să constat, nu neapărat dezamăgit, că într-un colț se desfășura o mică piesă de teatru pentru cei mici, cu zâne, măgăruși… și nu mai spun toate personajele că iar ajung într-o zonă periculoasă . E clar, nu mai am minte de copil. Deloc.

Cu 3 și 5 lei puteți lua câteva cărți interesante cu semnături celebre pe copertă, de la  Cervantes până la Boris Vian, inclusiv niște ”ruși” percutanți. Până duminică târgul este deschis la Romexpo.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele