Sindicaliști: legea salarizării ar avea ca efect ”scăderea semnificativă a veniturilor”

0

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” susţine, joi, că noua lege a salarizării pregătităde Guvern ar avea ca efect ”scăderea semnificativă a veniturilor” din cauza algoritmului de calculare a sporurilor.

 

”În urmă cu trei săptămâni Guvernul a aprobat Memorandumul privind regulile generale de construcţie a unei noi legi a salarizării. Aşa cum a demonstrat în mod sistematic Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, intenţiile de reglementare exprimate în cadrul Memorandumului ar avea ca efect scăderea semnificativă a veniturilor majorităţii profesioniştilor din sănătate, adică exact a celor care se află de peste un an de zile în prima linie a luptei împotriva pandemiei”, a transmis, joi, Federaţia ”Solidaritatea sanitară”.

Sursa citată a precizat că ”cel mai mare impact negativ l-ar avea modificările intenţionate asupra sistemului sporurilor, acesta având de fapt rostul adecvării recompensei la variaţiile specifice ale timpului de muncă şi condiţiilor de muncă, respectiv instituirea unui sistem de diferenţiere a veniturilor salariale comparabil cu cel existent în alte sisteme de salarizare a lucrătorilor din sistemele publice de sănătate ale diferitelor ţări”.

”Pentru a clarifica situaţia juridică a sistemului sporurilor din sănătate, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a comandat o analiză a acestora. Analiza şi fundamentarea sistemului sporurilor din sănătate a fost făcută de Consiliul Experţilor în Legislaţia Muncii din Sănătate (CELMS), purtând titlul Fundamentarea necesităţii menţinerii sistemului sporurilor în sectorul public de sănătate”, a mai transmis Federaţia.

Șefi la sindicate, salarii de multinațională

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele