Sputnik a realizat un top al presei, jurnaliștii pro PSD ocupă primele locuri

1

Site-ul Sputnik, oficiosul de propagandă al Kremlinului, anunță că a realizat ”un clasament obiectiv” – ”cine a reprezentat mai bine puterea presei” în România, clasamentul fiind dominat de publicațiile și jurnaliștii din zona de influență a PSD și a lui Liviu Dragnea, precum Lumea Justiției (Răzvan Savaliuc), Antena 3 (Mihai Gâdea), România TV (Victor Ciutacu) sau Evenimentul Zilei (Dan Andronic).

O parte dintre ”premianții” Sputnik sunt plătiți direct de PSD, potrivit unei anchete publicate de Newsweek România, precum Răzvan Savaliuc și Bogdan Chirieac.

”Topul” realizat de oficiosul de propagandă al Moscovei:

  • Presa de investigație: ”Lumea Justiției” și Răzvan Savaliuc: ”LuJu a contribuit decisiv în cazuri celebre – situația de la DNA, casele lui Klaus Iohannis etc, iar Răzvan Savaliuc, cea mai proeminentă figură a publicației, s-a impus prin analizele sale exacte, concrete și documentate”.
  • Presa politică și de eveniment: Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac: ”Ciutacu a fost preferat de multe personaje care doreau să facă declarații ”bombă” sau dezvăluiri șocante – riscând, la rândul lor, să fie supuse interogatoriului inteligentului jurnalist (…) Seria de dialoguri Ciutacu – Chireac a fost, în 2018, un adevărat reper pentru cei care au dorit să înțeleagă fenomenul politic – dincolo de aparențele generate înșelător și interesat de oamenii politici”.
  • Concept editorial și management de presă: ”Evenimentul zilei” – ”Capital”: ”Unul dintre cele mai puternice cotidiane din istoria presei române a reușit, în opinia noastră, să fie în topul calității prin selecția și oportunitatea materialelor – aici meritul fiind al experimentatei Simona Ionescu, redactor-șef, și prin forța dezvăluirilor și a informațiilor „în exclusivitate” – unde a strălucit unul dintre cei mai experimentați investigatori de presă, jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct”.
  • Agenții de presă: portalul DC News: ”Agenția creată de foștii jurnaliști de la ”Adevărul” Val Vâlcu, Bogdan Chirieac și Corina Drăgotescu a cunoscut anul acesta o evoluția spectaculoasă, nu numai prin știrile prezentate obiectiv, prompt și inteligent, dar și prin interviurile (video) – majoritatea marca Val Vâlcu”.
  • Puterea presei: Mihai Gâdea și ”Antena 3”: ”Dincolo de opinii pro sau contra ”orientării”postului, trebuie recunoscut că anul 2018 a fost anului lui Mihai Gâdea și al ”Antenei 3” din punct de vedere a tot ceea ce numim puterea presei de a influența celelalte ”puteri” ale statului – precum și societatea, în general”.

Citește și Studiu: Peste 2,5 milioane de cetățeni au emigrat între 2007 și 2017! Capacitatea Guvernului de a crea bunăstare e esențială

1 comentariu

  1. Glasul Rusiei ca un crivăț in mass media românească. Tot ce fac Orban, Putin, Erdogan si alții asemenea lor e de bine. Si multi pun, scuzați de vorba rea, botul, deși propaganda anti-romanească este destul de străvezie si de neprofesionista. Citind aceste articole monocorde lansate de Glasul, Sputnik, Vocea Rusiei, etc ajunge sa te întrebi – cui bono? – si ai răspunsul. Usor, ușor îmi este teama ca romanii vor ajunge nu numai UE-fobi, dar chiar mai românofobi decât rusii sau găgăuții ! Iar in mass-media românească răspunsul/vaccinul la acest tip de virus este foarte slab.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele