UPDATE: Situația demisiilor din spitale, în viziunea lui Stelian Negrea

0

Următoarea postare:

Sunt profesii a căror imagine poate trece de la negativ la pozitiv în perioade extrem de scurte.

Magistrații au trecut din zona în care erau ovaționați la scenă deschisă în perioada protestelor din 10 august la o imagine năclăită a unei caste care își apără privilegiile de la pensiile speciale până la tot felul de imunități, diurne, salarii generoase etc

Și doctorii, mai ales cei din sistemul public de sănătate, pot depăși imaginea de corupție fetidă, cu care erau asociați înainte de această pandemie, și trece în cealaltă extremă de eroi unde cu siguranță place oricui să se afle.

Însă nu poți fi erou când tu părăsești în grabă scena bătăliei cu pandemia de coronavirus. îți părăsești pacienții văzuți exclusiv ca o sursă de venit licit sau ilicit.

Chiar și în cazul în care nu ar exista echipamente de protecție poți improviza până îți vin aceste echipamente care au fost deja comandate și sunt pe drum.

E fix același sindrom ca la magistrați de a aresta un serviciu public – justiția sau sănătatea – și de a condiționa prestarea acestuia.

Dar dacă atunci când ți-ai fi școala susținută din bani publici am fi zis și noi viitorii tăi pacienți dar și plătitori de taxe, din care au fost finanțate studiile tale, că te finanțăm dar practici în România timp de 10 ani de la terminarea facultății?

Despre breasla mea a jurnaliștilor ce vreți să vă zic: zilnic trece din zona de apreciere în cea negativă iar majoritatea covârșitoare a pandemiei de isterie și panică i se datorează în exclusivitate.

 

Articol inițial

Pe pagina sa de facebook, comentatorul Stelian Negrea vorbește despre situația din Spitalul CFR din Timișoara. Aici, o serie de asistente și infirmiere și-au dat demisia după ce au aflat că vor îngriji români infectați cu coronavirus COVID 19.

 

Iată opinia lui Negrea:

”Asistentele și infirmierele de la spitalul CFR din Timișoara anunță că-și dau demisia din cauză de coronavirus.

Voi vă dați seama că, la început de secol 21, Ministerul Transporturilor mai are încă rețea de spitale în țară ținute absolut degeaba doar pentru că le-a fost unor politrici frică să ia taurul de coarne?

Un reflex comunist ca ministerele să aibă acolo un spital, o echipă de fotbal, niște vile pe undeva pentru șefime, ceva acolo ca să fie bine, să nu fie rău etc

Și când ți se arată cel mai rău că aceste spitale sunt mai degrabă niște policlinici prost dotate? Fix într-o perioadă de criză când nu mai poți sta deasupra liniei de plutire cu un pat de spital jigărit și cu o asistentă plictisită.

Noroc că Timișoara are spital de boli infecțioase iar spital de rezervă este spitalul județean.

Culmea e că mai sunt ministere care mai întrețin o rețea muribundă de așa zise spitale prin țară unde e o chestie de noroc că nu a izbucnit încă vreun focar de infecție”.

Din păcate, situația nu este singulară. În mai multe spitale din România s-au înregistrat astfel de situații, cu toate că Ordonanța Militară 4 spune clar că medicii și personalul medical nu poate să conteste starea de fapt și că pot fi detașați oricând situația o cere.

Vela și Arafat: primăriile trebuie să monteze în blocuri dispozitive cu dezinfectanți, medicii nu pot refuza detașarea

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele