Slovacia, România, Polonia şi Spania, singurele țări în care construcțiile au mers în decembrie

0

Lucrările de construcţii au înregistrat în decembrie o scădere cu 3,7% în zona euro şi cu 3,3% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, singurele state membre UE care au raportat creşteri fiind Slovacia (9,1%), România (2,2%), Polonia (1,9%) şi Spania (1,8%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 

În noiembrie, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 2,3% în zona euro şi de 1,8% în UE. Cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcţii în decembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Slovenia (minus 13,1%), Franţa (minus 8,6%) şi Germania (minus 3,2%).

Pe ansamblul anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 5,7% în zona euro şi cu 5% în UE, faţă de 2019.

În decembrie, comparativ cu comparativ cu perioada similară din 2019, lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 2,3% în zona euro şi de 2,1% în Uniunea Europeană. Singurele creşteri anuale în decembrie s-au înregistrat în România (11,5%), Germania (2,2%) şi Olanda (0,7%), cea mai semnificativă scădere fiind în Belgia (minus 13%), Cehia (minus 12,4%) şi Franţa (minus 9,7%).

Contaminările cu coronavirus în lume au scăzut, informează OMS

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele