Slujbă cu baie de mulțime și împărtășanie cu aceeași linguriță la Constanța

0

O slujbă ținută în afara unei biserici din Constanța a adunat peste o sută de credincioși. La sfârșitul oricărei Liturghii, preotul miruiește creștinii adunați și îi impărtășește. După bunele practici ale BOR, ÎPS Teodosie a impărtășit toți enoriașii veniți la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

 

Acesta face astfel ”derogare” de la bunul simț în vreme de Pandemie, dar și de la legile în vigoare care spun că nu este indicat să se organizeze astfel de evenimente, mai puțin să se folosească o lingură în astfel de condiții.

Atât Biserica Catolică, cât și Imamii Islamului din Iran au închis locașele lor de cult, după ce au ajuns la 1000 de decese provocate de COVID-19.

Coronavirus: Iranul închide moscheile după ce a ajuns la 1000 de decese

NU este totuși de mirare că un înalt prelat al Bisericii face un astfel de gest, după ce chiar purtătorul de cunânt al BOR declara că ”virusul nu se ia prin rugăciune”.

BOR nu intră în caramtină: bolnavii stau oricum acasă

”Referitor la lingurința folosită la împărtășire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă, în care a arătat către cei care au temeri, au dubii sau au conștiința neliniștită, să meargă și să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge și Arhiepiscopia Tomisului. Recomandăm celor care au această problemă de conștiință să meargă să discute cu duhovnicii și lucrurile se vor rezola de la caz la caz”, a declarat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele