PÎCCJ confirmă: Augustin Lazăr, evaluat cu F.B. în 2015

0

Tudorel Toader a anunțat, recent, că va porni analiza activiții procurorului general Augustin Lazăr. Jurnaliștii de la ziare.com au intrat în posesia unui răspuns al Curții de Casație și Justiție care arată că ultima evaluare a lu Lazăr a avut loc în 2015, înainte să devină procuror general.

“Am cerut oficial Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ne furnizeze informatiile de care dispune, adica sa ne spuna daca Augustin Lazar a fost evaluat de PICCJ in perioada 2005-2016, in care a detinut functii de conducere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, si daca da, la ce date si ce calificative a obtinut.

Prezentam integral raspunsul primit la redactie din partea Biroului de presa:

“Pentru perioada 2011-2013, domnul Augustin Lazar a fost evaluat in cursul anului 2015 de Comisia de evaluare a activitatii profesionale a procurorilor ce fac parte din comisiile de evaluare de la nivelul parchetelor de pe langa curtile de apel, primind calificativul ‘Foarte bine’.

De asemenea, in cursul anului 2018, aceeasi comisie a transmis Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile art. 25 alin. 5 si alin. 13 din Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007 cu modificarile si completarile intrate in vigoare pana la data de 31.12.2015, dosarul de evaluare intocmit, procesele-verbale anuale pentru anii 2014 si 2015 si datele statistice.

Pentru perioada 2005 – 2010, date referitoare la rapoartele de evaluare se regasesc in dosarul profesional, intocmit si pastrat de Consiliul Superior al Magistraturii”, arată jurnaliștii de la ziare.com.

Citește și Şeful Interpol Costa Rica: Udrea şi Bica sunt în arest, autorităţile române au două luni să obţină extrădarea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele