Șoferul cu numere anti PSD a scăpat de dosarul penal și are din nou carnet

0

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a anunțat marți clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, proprietarul mașinii cu numărul ”MUIEPSD”, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România.

În ordonanţa întocmită de procurorul de caz se arată că dosarul a fost clasat întrucât fapta nu există.

 

De asemenea, procurorul a dispus restituirea celor două plăcuţe către autorităţile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei din Bucureşti.

”Având în vedere că în cauză se va dispune restituirea celor două plăcuțe de înmatriculare inscripționate ”MUIEPSD” autorităților suedeze prin intermediul Ambasadei Suediei din București, urmează a se dispune delegarea organelor de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a proceda la scoaterea de la camera de corpuri delicte a celor două plăcuțe de înmatriculare inscripționate ”MUIEPSD” și predarea acestora autorităților suedeze prin intermediul Ambasadei Suediei din București”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului penal.

Decizia procurorilor vine după ce vineri, 3 august, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat într-un comunicat oficial că va propune parchetului să claseze dosarul penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu. IGPR a recunoscut în comunicat că Direcția Rutieră a interpretat ”eronat” Convenția de la Viena și a anunțat că șeful Poliției a ”declanșat verificări”.

În ciuda scandalului uriaș și a prestației publice criticate unanim, șeful IGPR nu a anunțat nici o demisie și nici o demitere.

Polițiștii au anunțat că plăcuțele personalizate au fost retrase de către Agenția Suedeză de Transport, iar șoferul va putea circula doar cu numerele permanente.

Ștefănescu va trebui acum să își recupereze permisul de conducere, reținut odată cu deschiderea dosarului penal. El este șofer de TIR în Suedia, țară în care plănuiește să se întoarcă la finalul concediului.

Citește și Iohannis acuză Poliția că a acționat la ordine politice iar Dragnea e preocupat doar să scape de dosare

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele