Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, amendat cu 25.000 lei pentru neanunţarea unei transfuzii greşite

0
transfuzie-sanguina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionat cu 25.000 de lei pentru neanunţarea la timp, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, a unei transfuzii greşite efectuate unui pacient. Potrivit presei locale, un bărbat de 85 de ani a primit două pungi de sânge din grupa AB4 în loc de 01 negativ.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru, în acest caz, ancheta este în desfăşurare, relatează Agerpres

„Ca urmare a publicării în mass-media locală, în data de 11 iunie, a unui articol referitor la efectuarea, în urmă cu 10 zile, a unei transfuzii greşite la un pacient internat în Secţia ATI II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă în vederea verificării aspectelor semnalate. În acest context, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au sancţionat contravenţional Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru neanunţarea incidentului la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în termenul stabilit de legislaţia în vigoare. (…) Valoarea amenzii aplicate se ridică la suma de 25.000 de lei”, se arată în comunicat.

 

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj efectuează verificări în acest caz, la finalul cărora vor fi dispuse măsuri legale

 

Un bărbat, de 85 de ani, din Tismana, a fost victima unei transfuzii greșite, făcută la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Bătrânul a primit două pungi de sânge din grupa AB4 în loc de 01 negativ. Pacientul a supraviețuit transfuziei greșite, făcută de o asistentă medicală, a scris gorj24.com.

Citește și: Cursuri suspendate la două universităţi din Arad şi Târgu Jiu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele