Softronic vinde 100 de locomotive LE-MA în Suedia

0

Softronic vinde 100 de locomotive LE-MA în Suedia. Uzina craioveană de locomotive Softronic a semnat un contract cu compania suedeză Green Cargo. Craiovenii vor livra 100 de locomotive electrice până în 2030 către grupul suedez.

 

Înființat în 1999, grupul Softronic este format din compania producătoare de material rulant cu același nume și din transportatorul de călători Softrans.

Garanti a finanțat Softronic pentru producția trenului electric Hyperion 3

Green Cargo este compania logistică suedeză de stat, care are 1.800 de angajați și afaceri anuale de circa 400 milioane euro.

Acest contract se negociază de două luni și jumătate și este extrem de important pentru compania românească, mai ales că industria autohtonă de profil a scăzut mult după 1989.

Electroputere, mândria Craiovei, se închide

Comunicatul oficial al uzinei din Craiova:

„În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani.

Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic sunt dotate cu cele mai noi și performante echipamente, îndeplinesc toate cerințele reglementărilor ferovire de interoperabilitate și pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice”.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele