Soluție pentru reducerea facturilor la Ploiești

1

Valorificarea energiei geotermale din zonele cu activitate vulcanică şi tectonică poate fi o alternativă la gazul metan folosit cu precădere în România pentru încălzirea locuinţelor.

Un astfel de sistem hibrid de eficientizare energetică folosind energia geotermală urmează să fie implementat în campusul Universităţii de Petrol și Gaze din Ploieşti.

În lunile martie-aprilie, vor începe activităţile de forare a celor şapte sonde care vor extrage apa cu temperaturi de până la 100 de grade Celsius de la o adâncime de 60 de metri. Sondele, care sunt amplasate chiar în curtea campusului universitar, vor fi interconectate la trei staţii de pompe de căldură cu ajutorul cărora vor fi alimentate două corpuri de clădire din cadrul UPG Ploieşti.

CITIȚI ȘI HYUNDAI VREA SĂ INVESTEASCĂ APROAPE 100 DE MILIARDE DE DOLARI ÎN ELECTRICE, PÂNĂ ÎN 2030

„Estimăm o reducere de cheltuieli cam cu 30 – 40 la sută, iar economia este binevenită, având în vedere că facturile la gaz pentru luna ianuarie au fost de peste 300.000 de lei, o sumă de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem în derulare acest proiect finanţat cu fonduri norvegiene, care ne va ajuta enorm. Urmează să săpăm foarte curând, cred că de luna viitoare începem forajul, pentru că am scos la licitaţie operaţiunile de foraj. Săpăm şapte sonde cam la 60 de metri adâncime”, a declarat, pentru ziarul „Adevărul”, Florin Dinu, rectorul UPG Ploieşti.

Citiți continuarea pe Prahova Liberă

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele