Sondajul intern PSD care l-a înfuriat pe Liviu Dragnea la CEX: diferență mare între președintele PSD și Iohannis, Tăriceanu, Firea

0

Digi24 a publicat rezultatele unui sondaj prezentat vineri la CEX-ul PSD de vicepreședintele Adrian Țuțuianu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. Rezultatele, care îl pun pe Liviu Dragnea într-o lumină proastă în comparație cu toți posibilii competitori de la prezidențiale, a stârnit furia șefului PSD, potrivit surselor G4Media.ro.

Iată principalele informații din sondajul publicat de Digi24.ro:

Sondajul, efectuat în perioada 1-10 septembrie, are și o secțiune referitoare la alegerile prezidențiale și ia în calcul o candidatură a lui Liviu Dragnea.

În sondaj mai sunt luate în calcul candidaturi ale Gabrielei Firea, Călin Popescu-Tăriceanu (din tabăra puterii), respectiv ale lui Dacian Cioloș și Laura Codruța Kovesi, din tabăra opoziției.

Astfel, rezultatele sonajului arată că președintele Klaus Iohannis domină competiția electorală în primul tur, obținând un scor de două ori mai mare decât al candidatului de pe locul 2 (Tăriceanu) și mai mult decât scorul combinat al celorlalți doi candidați din zona anti-PSD (Kovesi + Cioloș).

Surpriza o reprezintă locul doi. Deși PSD este în mod constant partidul cu cele mai multe voturi politice în sondaje, totuși candidatul PSD Liviu Dragnea nu obține decât locul cinci, la distanță considerabilă de ceilalți, se arată în concluziile acestui sondaj obținut de Digi24.ro.

Locul doi este ocupat de Călin Popescu-Tăriceanu, prezentat în sondaj ca fiind candidat din partea ALDE (candidatură separată de PSD). În ciuda acestei candidaturi separate, rezultă că voturile electoratului PSD se îndreaptă mai degrabă spre Tăriceanu decât spre candidatul propriu, Liviu Dragnea.

Citește și Paradoxurile „Republicii Mazăre”: Reabilitat cu bani de la UE acum 3 ani, centrul vechi al Constanței a prins viață doar temporar

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele