Sony va înfiinţa o companie de automobile electrice

0

Compania japoneză a dezvăluit planurile de a pune bazele unei companii de mașini electrice, adăugându-se pe lista producătorilor de electronice care vizează acest sector.

Foarte rapid, acţiunile listate la Tokyo ale grupului nipon au crescut după ce a prezentat al doilea concept de vehicul electric.

Sony „explorează o lansare comercială” a vehiculelor electrice şi va lansa o nouă companie, Sony Mobility Inc, în primăvară, a declarat preşedintele Kenichiro Yoshida în cadrul unei conferinţe de presă înainte de „Consumer Electronics Show” din SUA, anunță „The Guardian”.

Tot Yoshida a prezentat miercuri un prototip de vehicul utilitar sport, Vision-S 02, care utilizează aceeaşi platformă de vehicul electric ca Vision-S 01, un coupe anunţat anterior, care a început să fie testat pe drumurile publice din Europa începând din urmă cu un an.

Cu tehnologiile noastre de imagistică şi detecţie, cloud, 5G şi divertisment, combinate cu măiestria noastră în materie de conţinut, credem că Sony este bine poziţionată ca o companie de divertisment creativ pentru a redefini mobilitatea„, a spus el.

În prezent, un număr tot mai mare de companii de electronice de consum au analizat posibilitatea de a viza piaţa în plină expansiune a maşinilor electrice. Succesul producătorului american de automobile electrice Tesla a transformat-o într-una dintre companiile cu cea mai mare valoare din lume şi a stimulat o serie de potenţiali imitatori, de la companii auto tradiţionale la startup-uri.

Totodată, acţiunile listate la Tokyo ale grupului Sony au crescut miercuri cu 3,7%, depăşind indicii de referinţă japonezi plat.

Trebuie spus că maşinile electrice prezintă mai puţine bariere de intrare pentru potenţialii noi participanţi, deoarece au mai puţine piese mobile, în timp ce se aşteaptă ca maşinile autonome (care sunt încă în curs de dezvoltare) să deschidă o nouă oportunitate de a vinde divertisment şi servicii pasagerilor acestora.

Amintim, Sony a fost prima companie care a comercializat bateria litiu-ion, inventată de academicieni de la Universitatea din Oxford, şi care este utilizată în prezent de maşinile electrice. Tehnologia a permis companiei Sony să devină lider în domeniul electronicelor portabile de consum, cum ar fi camerele video, CD playerele şi laptopurile.

Tot în prezent, operaţiunile companiei de tehnologie se întind de la electronice de consum, cum ar fi consola de jocuri PlayStation, smartphone-uri şi televizoare, până la divertisment, inclusiv muzică, jocuri şi producţie de filme. De asemenea, are deja o afacere cu semiconductori în sectorul automobilelor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele