Sorin Grindeanu: Guvernul Orban vrea să organizeze alegerile repede să nu-și dea seama românii cât de prost guvernează

0

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a atacat dur Guvernul Orban. El a spus despre măsurile Executivului că sunt haotice, susţinând că este nejustificată luarea, “de pe o zi pe alta”, a deciziei de închidere a restaurantelor şi cafenelelor.

 

“Azi avem un record de cazuri noi, o situaţie sanitară care îngrijorează. Lucrurile arată din ce în ce mai grav şi (…) lucrurile nu arată din ce în ce mai grav doar în domeniul sănătăţii, arată din ce în ce mai grav şi în domeniul economic. Măsurile luate de către Guvern, cel puţin în ultimele zile, noi le considerăm măsuri haotice, luate de azi pe mâine. Au fost luate după ureche, fără o fundamentare ştiinţifică şi fără măsurarea unui impact economic şi social. De aceea, noi lucrăm la un plan cât se poate de coerent, predictibil care să ofere stabilitate şi siguranţă”, a declarat Grindeanu conform agerpres.ro.

Critici pentru închiderea restaurantelor

Întrebat dacă e justificată închiderea restaurantelor şi cafenelelor, el a afirmat că decizia a fost luată fără o analiză punctuală, iar cei care au o afacere în domeniu sunt puşi într-o situaţie “imposibilă” de Guvern.

“Cred că ce e nejustificat e luarea deciziei de pe o zi pe alta, fără, dacă vreţi, o analiză punctuală pe ceea ce se întâmplă în sistemul HORECA, ceea ce înseamnă ca efect închiderea HORECA. Vorbim, totuşi, cred, la nivel de ţară nu de zeci de mii, poate chiar de sute de mii de locuri de muncă şi de măsuri luate peste noapte, luate ieri se aplică de mâine. Orice om care are o afacere în acest domeniu este pus într-o situaţie imposibilă de acest Guvern”, a susţinut Sorin Grindeanu.

Nici subiectul alegerilor nu a fost ocolit de liderul PSD.

“Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce a însemnat o radiografie a focarelor, HORECA e pe ultimul loc ca focar în pandemia pe care o trăim cu toţii. Deci, mi se pare că e o decizie tipică PNL, heirupistă, de pe o zi pe alta, ei urmărind un singur lucru: trebuie să arătăm că facem, că vrem să organizăm alegeri şi vrem să le organizăm cât mai repede, ca să nu îşi dea seama românii cât de prost guvernăm”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Citește și: Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului

Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele