Soția lui Crin Antonescu, europarlamentarul Adina Vălean, primul român-preṣedinte de comisie parlamentară în Parlamentul European

0

Europarlamentarul Adina Vălean a fost aleasă pe 23 ianuarie, în poziția de președinte al Comisiei parlamentare pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, din Parlamentul European. Aceasta a fost votată prin aclamare la începutul ședinței de comisie de luni după amiază.

Este pentru prima dată când un europarlamentar român ocupă poziţia de preşedinte de comisie parlamentară.

Citiți și Președintele Parlamentului European va fi ales marți

“Încrederea colegilor mei din Comisia ENVI exprimată prin votul de ieri (n.r. – marţi) mă onorează şi, în acelaşi timp, mă responsabilizează pentru numeroasele dosare importante de legislaţie din cea de-a doua jumătate a acestui mandat. Îmi doresc să avem o colaborare excelentă cu celelalte partide politice din Parlament pentru a promova legi esenţiale pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor europeni”, a declarat Adina Vălean.

“Sănătatea publică, protecţia mediului şi siguranţa alimentară sunt domenii de o importanţă vitală pentru indivizi şi comunităţi şi, cu cât mai sigure, cu atât mai bun va fi viitorul acestora. Voi continua să reprezint şi să mă lupt pentru interesul României şi din această nouă poziţie’, a conchis europarlamentarul PNL.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele