Soția lui Dan Adamescu, vizată de perchezițiile poliției într-un dosar de evaziune fiscală de 43 de milioane de lei

1

Domiciliul lui Carmen Palade (Adamescu), soția fostului mogul media Dan Adamescu, este percheziționat miercuri de polițiști, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Polițiștii fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 43 de milioane de lei.

Perchezițiile au loc la domiciliile mai multor persoane, bănuite că ar fi încheiat contracte fictive de management, prin care au prejudiciat societățile pe care le dețin sau le administrează.

Comunicatul oficial al Poliției:

La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 7 percheziții, în București./ Activitățile se desfășoară la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Citește și Ministrul Finanțelor:O nouă taxă auto este la nivel de discuții. Se iau în calcul alte variante

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. Evaziune de 43mil € ,numai atat?! Hotii PSDisti se pregătesc sa-i felicite pe evazioniștii fiscali care de 30 de ani fura in Romania si sa nu mai răspundă penal!😥

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele