Spaniolii sunt îndemnați să renunțe la cravată pentru a economisi energie (VIDEO)

0

Prim-ministrul Pedro Sanchez le-a sugerat conaționalilor să îi urmeze exemplul și să renunțe la cravată, pentru a mai reduce din factura la electricitate, folosind mai puțin aerul condiționat, anunță France Presse.

Aș dori să observați că nu port cravată”, a spus Sanchez zâmbind și arătând gulerul descheiat al cămășii sale, în timpul unei conferințe de presă în capitala Spaniei.

Asta înseamnă că putem cu toţii să facem economii dintr-un punct de vedere al energiei”, a continuat el, adăugând că le-a cerut miniștrilor săi și responsabililor din administrație să îl urmeze.

Sanchez a făcut apoi un îndemn în acest sens și către sectorul privat: „Dacă nu este deja cazul, mi-ar plăcea să nu purtaţi cravată când nu este necesar. Astfel puteţi contribui, ca şi noi, la economisirea de energie care e atât de necesară în ţara noastră”.

Agenția France Presse notează că premierul spaniol poartă de obicei costum şi cravată la evenimentele publice la care participă, inclusiv la conferințele de presă interne și internaționale.

Totodată, Pedro Sanchez a anunțat că guvernul va adopta luni, în consiliul de miniștri, „un set de măsuri urgente” pentru economisirea de energie, „în concordanţă cu ceea ce fac alte ţări europene”. Deocamdată, nu a oferit detalii cu privire la măsurile ce vor fi adoptate după reuniunea de la începutul săptămânii viitoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele