Special Olympics România şi Performance Stations, competiție de atletism

1
- Reclama -

Fundaţia Special Olympics România organizează miercuri 15 iunie, pe stadionul Cluj Arena, o Competiţie de Atletism şi un eveniment pilot de testare (‘Performance Stations’) a unor staţii de instruire şi informare pentru 70 de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

 

 

Competiţia de Atletism este destinată deopotrivă sportivilor băieţi şi fete de la Special Olympics România şi cuprinde o probă unică de 100 de metri alergare şi la alegere, o a doua probă sportivă: săritura în lungime sau aruncarea unei suliţe de plastic.
‘Performance Stations’ (proiect pilot) va cuprinde 5 staţii:

1. Pregătirea pentru competiţie (informaţii despre cum să îşi lege şireturile, cum să îşi prindă părul, cum să îşi aranjeze echipamentul sportiv, cum să folosească crema de protecţie solară, cum să-ţi ţină ochelarii etc.)

- Reclama -

2. Hidratare – importanţa ei în viaţa unui sportiv şi pentru competiţie

3. Alimentaţie sănătoasă – fiecare sportiv îşi alege legume, fructe, seminţe şi îşi face o portie de mâncare pe farfurie

4. Activitate fizică – fitness

5. Pledge wall – staţia la care sportivii îşi formulează un obiectiv de lungă durată (să slăbească, să facă mai mult sport etc).

‘Performance stations’ Special Olympics sunt evenimente desfăşurate la sau în apropierea terenului de joc la turnee/competiţii sau Jocuri, concepute pentru a educa şi activa sportivii şi susţinătorii acestora în principiile fitness-ului: nutriţie, hidratare şi activitate fizică. Aceste posturi conectează direct fitness-ul cu performanţa sportivă şi arată cum încorporarea acestor principii poate îmbunătăţi antrenamentul, performanţa la competiţii şi sănătatea.

Evenimentul sportiv de la Cluj-Napoca va fi unul care va reuni, pe lângă cei aproximativ 70 de sportivi şi peste 40 de voluntari de la Universitatea Babes-Bolyai şi Colegiul Naţional Gheorghe Şincai.

‘Evenimentul din 15 iunie va fi unul inedit – combinând sportul cu educaţia pentru sănătate. În plus, va fi şansa copiilor şi adulţilor participanţi de a se întrece după lunga perioadă de pauză, dar şi de a câştiga o medalie chiar pe Cluj Arena, un loc foarte îndrăgit de clujeni. Aşteptăm cu nerăbdare să fim din nou împreună – sportivi, antrenori, profesori, părinţi şi voluntari.’ a declarat Roxana Ossian, coordonator proiect ‘Performance Stations’ la Special Olympics România.

Popovici se luptă pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv din Europa

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele