Specialiștii în explicarea dezastrelor

0

România are o serie de specialiști în explicarea eșecurilor și dezastrelor. Bine plătiți, desigur.

 

Raed Arafat este regele neîncoronat al explicării nenorocirilor, iar din urmă vine puternic Mirel Rădoi, prințul justificării înfrângerilor.

A căzut Cascada Bigăr, un punct fix pe harta turismului autohton. Au apărut niște controverse, dar imediat acestea au fost îngropate în explicații de specialiștii de la Romsilva.

” Cascada Bigăr a atins dimensiuni considerabile ca greutate şi volum şi a cedat sub propria greutate. Menţionăm că această cascadă este într-o dinamică naturală permanentă şi în timp se va regenera, prin depunerea unor noi straturi de muşchi pietrificat. De altfel, o cascadă de acelaşi tip, cascada Moceriş, tot din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, a suferit o surpare similară în urmă cu cinci ani(…)Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva respinge cu fermitate acuzaţiile false şi lipsite de orice fundament ştiinţific ale unui ghid de turism, care a lansat în spaţiul public informaţia cum că o lucrare de captare parţială a izvorului Bigăr pentru păstrăvăria Valea Miniş, realizată în urmă cu 33 de ani, ar fi provocat prăbuşirea peretelui cascadei Bigăr.”

Desigur, după această explicație te întrebi de ce nu au încercat să facă ceva dacă știau ce se va întâmpla din experiența de la Moceriș sau de ce, măcar, nu au avertizat? Întrebări sunt mai multe, dar pentru toate există deja câte o explicație.

Un sfert dintre angajați așteaptă măriri salariale… jumătate vor alt job

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele