Spectacolul faraonic din sectorul 5, organizat de o firmă de curăţenie abonată la contracte cu statul

0

Primarul Daniel Florea (PSD) a pus în scenă un spectacol faraonic pentru aniversarea a jumătate de secol de existenţă a Sectorului 5: 30.000 de fotografii gratuite pentru public, 15.000 de brelocuri şi tot atâtea brăţări fosforescente, 8000 de tricouri, 3000 de șepci, o zona gastronomică, scenă impresionantă şi artişti de top, printre care Dan Bittman, 2000 de porţii de mâncare, 3000 de sandvișuri servite gratuit,12 standuri pentru distracţia copiilor, 70 de pancarte şi 5200 de baloane cu heliu Centrul Cultural şi Pentru Tineret “Ştefan Iordache”, instituţia care a organizat în numele primăriei evenimentul, a ales o firmă de curăţenie să se ocupe de întreaga manifestaţie.

Libro Events are la activ mai multe contracte cu statul, iar pentru spectacolul din Sectorul 5 a fost singura candidată. A depus documentele cu o oră şi jumătate înainte de deschiderea ofertei şi a încasat pentru prestaţie 3,3 milioane de lei.

Evenimentul a avut loc weekendul care s-a încheiat, pe platoul din fata Academiei Militare.

Cine e firma Libro Events SRL. Libro Events SRL o are ca unic acţionar pe Neagu Mihaela Elena din Lehliu Gară, Călăraşi. Înfiinţată în 2013, a avut cel mai bun an de existenţă în 2015, când a înregistrat o cifră de afaceri de 126 de milioane de lei şi un profit de 13 milioane. Anul trecut cifra de afaceri a fost de 30.926.189 şi profitul de 604.567 de lei. A declarat aproape 800 de angajaţi.

Cine e Neagu Mihaela Elena. În 2013, www.tolo.ro arăta că:”Mihaela Neagu făcuse parte din desantul PD-L adus de Monica Ridzi în minister în anul 2009. Iniţial, Neagu fusese numită politic directoarea hotelului Sport din Complexul “Lia Manoliu”. Dar pentru că numirile politice au fost contestate în instanţă și MTS a pierdut, Neagu a fost mutată la Olimpia, în locul directorului mort. Contestaţie exclusă.” Ulterior, ar fi plecat de la conducerea bazei Olimpia, organism de stat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în urma unui audit care ar fi arătat, pe lângă nenumărate nereguli financiare, şi faptul că redirecţionase o parte din bani către firma sa, “Amma General Store SRL”, actuala Libro Events.

Ce contracte a avut Libro Events SRL

Metrorex. Primul contract cu Metrorex a fost încheiat în 2014, când societatea avea ca obiect de activitate “domeniul bazelor sportive şi catering” şi se numea SC Amma General Store SRL. După înţelegerea cu Metrorex, şi-a schimbat obiectul de activitate în servicii de curăţenie. Din acel contract a încasat 550.000 de lei pe lună.

În august 2018, Libro Events SRL a încheiat un nou contract-cadru cu Metrorox, pe patru ani pentru “prestarea de servicii de curăţenie şi igienizare a spaţiilor publice, spaţiilor tehnice din staţiile de metrou, trenurilor electrice de metrou, locurilor de remizare material rulant pe magistralele de metrou, colectarea, evacuarea gunoiului menajer din staţii şi depouri, precum şi din birourile Metrorex.” Valoarea totală finală a contractului este de 73,149 milioane de lei, fără TVA.

Aeroportul Otopeni. În 2018, Libro Events SRL a intrat şi în Aeroportul Otopeni să asigure curăţenia după ce la 1 februarie Compania Aeroporturi Otopeni a rămas fără contract de salubrizare. Contractul în valoare de 4,103,573.83 RON fără TVA pentru „Servicii de curățenie, salubrizare si colectare selectiva în spațiile aferente terminalelor de pasageri” a fost atribuit asocierii SC Libro Events SRL si SC ISM Sophie Construct SRL fără licitaţie publică. La acel moment au existat în presă informaţii că această asociere urma să se prelungească.

Alte contracte. Pe vremea când funcţiona ca Amma General Store SRL, firma a mai avut contracte cu Ministerul Muncii, în iulie 2011, de 2.733.615 lei fără TVA, pentru servicii de organizare de seminarii și evenimente, de 77.250 de lei fără TVA, pus la bătaie de Ministerul Educației, pentru prestarea unor servicii de organizare de evenimente, în noiembrie 2011 şi tot cu Ministerul Educaţiei, în august 2012, În 18 iulie 2011,În 18 iulie 2011, un contract de 830.240 de lei fără TVA pentru servicii hoteliere.

Cu trei zile înainte de atribuirea contractului, Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” al Sectorului 5 cumpăra şi el baloane şi tricouri, cu termen de predare tot în apropierea spectacolului aniversar.

Mai exact, pe 20 august cumpăra de la, prin achiziţie directă, 2.500 de tricuori, pentru suma de 112.500,00 de lei, 5200 de baloane cu 7.800,00 de lei şi 2500 de steguleţe cu 8.750 de lei, toate de la aceeaşi firmă Design Print SRL. Pe 24 august, la o zi după deschiderea ofertei câștigătoare, mai solicita”achiziția unui număr de 2230 tricouri polo care vor fi inscripţionate conform solicitării achizitoriului”. Preţul plătit este de 133.800,00 de lei şi a încă 770 de tricouri simple în valoare de 46.200 de mii de lei.

În anunţurile de achiziţie nu sunt publicate detalii despre momentul folosirii materialelor cumpărate.

Citește și Tudorache și Tudose, primii pesediști care vorbesc public despre scrisoarea anti-Dragnea: Există și va fi făcută publică

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele