Spitalul Colțea a rămas fără lumină

0

Medicul Marin Stamate a relatat pentru News.ro, ce s-a întâmplat marţi seară, când Spitalul Colţea a fost afectat de o pană de curent, iar el se afla în timpul unei intervenţii chirurgicale, fiind necesară la un moment dat ventilarea manuală a pacientului, când generatorul unităţii medicale nu a mai asigurat tensiunea optimă.

 

Managerul spitalului, Mircea Lupuşoru, spune că nu au fost probleme pentru că există un generator, care a asigurat în toată această perioadă suportul zonelor vitale, adica ATI, bloc operator, şi că trebuie îmbunătăţite comunicarea cadrelor medicale şi modul de răspuns la astfel de situaţii.

Doctorul Marin Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colţea, afirmă că a fost o avarie ”combinată”, care a ţinut atât de Enel, cât şi de spital.

”Aveam un pacient, era o intervenţie oncologică care a durat vreo şase ore şi ceva şi s-a oprit curentul în timpul intervenţiei, dar a intrat generatorul care o vreme a făcut faţă până când a început să livreze tensiune suboptimală şi atunci aparatele de anestezie au încetat să funcţioneze şi a trebuit ca echipa anestezică să intervină să ventileze manual pacientul. Mai grav era că ieri în ATI aveam şi pacienţi intubaţi COVID, care erau dependenţi de suportul ventilator şi a trebuit avută o grijă specială şi acolo, adică personalul, care oricum era foarte puţin la acea oră, să se asigure că, dacă se opresc aparatele, pot interveni cu butelii de oxigen, tot aşa, manual”, a afirmat medicul.

El a precizat că în ATI nu s-a ajuns la această situaţie, doar în sala de operaţie recurgându-se la această metodă.
”Practic, aparatele intră într-un failed mode, într-o protecţie, pentru că tensiunea nu era cea de care au ele nevoie”, a explicat medicul.

Studiu Oxford: Folosirea tehnologiei de către tineri a devenit mai puțin asociată cu depresia în ultimul deceniu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele