Ce spun antreprenorii din Horeca despre deschiderea teraselor

Cătălin Mahu, ”La Mama”: Dacă ordinul privind normele nu se publică azi în Monitorul Oficial, având în vedere că urmează trei zile libere, nu vom putea deschide pe 1 iunie

0
- Reclama -

Autoritățile au anunțat că terasele restaurantelor și ale barurilor vor putea fi deschise începând cu data de 1 iunie. Proprietarii de locații Horeca așteaptă însă clarificări suplimentare privind condițiile în care își vor putea desfășura activitatea.

 

Klaus Iohannis a anuțat joi că terasele vor putea fi deschise în prima zi de vară, însă cu respectarea anumitor condiții. ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control”, a declarat președintele.

Măsurile concrete care trebuie respectate pentru reluarea parțială a activității locațiilor care dispun de spații de servire în aer liber urmează să fie detaliate printr-un ordin al ministrului Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri și Turismului, Virigil Popescu.

Iohannis: Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă

- Reclama -

Cu toate că așteptau o astfel de decizie, administratorii de afaceri Horeca nu sunt foarte optimiști. ”Dacă ordinul privind normele nu se publică azi în Monitorul Oficial, având în vedere că urmează trei zile libere, nu vom putea deschide pe 1 iunie”, spune Cătălin Mahu, proprietarul restaurantelor ”La Mama”.

Mahu, ”La Mama”: Nu aceste norme sanitare ne sperie (…), ci evoluția economică

”Chiar și așa, cu toată euforia pe care a creat-o acest anunț, eu sunt destul de rezervat pentru evoluția viitoare. Nu aceste norme sanitare ne sperie – noi oricum respectam protocoale stricte și înainte de apariția pandemiei, ci evoluția economică. Să nu uităm, de exemplu, că am pierdut turiștii, pe care noi ne bazam. De asemenea, prețurile materiilor prime au crescut în această perioadă, pe când noi, restaurantele, vom deschide cu aceleași prețuri în meniu”, a mai declarat Cătălin Mahu.

Conform declarațiilor președintelui Iohannis, planul de reluare a activității va permite redeschiderea treptată și a plajelor, cu respectare a anumitor condiții. Noi măsuri de relaxare se așteaptă a fi anunțate la jumătatea lunii iunie.

Autor: Tiberiu Fueriu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele