Start oficial la vânzări în România pentru Volkswagen T-Cross. Costă de la 16.370 euro cu TVA

0

Volkswagen T-Cross poate fi comandat în România începând de astăzi în două variante de echipare – Life și Style – cu un preț care pornește de la 16.370 Euro TVA inclus. Livrările și lansarea oficială a modelului vor avea loc în luna aprilie a acestui an.

Primele 100 de unități T-Cross First Edition care au fost disponibile exclusiv online au fost rezervate integral în doar două luni de clienții din România.

„Modelele din categoria SUV lansate de Volkswagen până acum pe piața din România au fost foarte bine primite de clienți. Noul T-Cross completează portofoliul mărcii pe acest segment, alăturându-se deja consacratelor Tiguan, T-Roc sau Touareg. Ne așteptăm la un succes similar, luând în calcul cererea foarte mare pentru seria din ediția limitată. Segmentul SUV va ajunge să dețină o pondere de 40% în vânzările totale ale mărcii până la sfârșitul anului”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Noul T-Cross dispune poate fi comandat în două variante de motor pe benzină, în acord cu standardele de emisii Euro 6d-TEMP. Cele două motoare 1.0 TSI în trei cilindri cu filtru de particule generează 70 kW/95 CP, respectiv 85 kW/115 CP. Versiunile de 115 CP vin și cu cutii de viteze cu dublu ambreiaj DSG.

T-Cross este construit pe platforma modulară transversală (MQB – germ. Modulare Querbaukasten), care permite poziționarea punții frontale mult mai în față. La o lungime totală de 4,11 metri, ampatamentul obținut de 2,56 metri este unul relativ mare, creând astfel condițiile necesare pentru un interior generos, cu suficient spațiu pentru cinci persoane.

Noul crossover Volkswagen propune mai multe noutăți la capitolul digitalizare. T-Cross permite încărcarea wirelles a telefoanelor mobile și are patru porturi USB (două în față și două în spate) care permit redarea melodiilor preferate fie de pe telefon, fie cu ajutorul serviciilor de streaming. Pentru iubitorii muzicii, varianta opțională pentru sistemul de sunet, „Beats”, include un amplificator auto de 300 de wați cu opt canale și un subwoofer poziționat în portbagaj. Oferta este completată de sistemul Keyless Acces, disponibil opțional, sau afișajul Digital Cockpit cu ecran touchscreen de opt inci și cea mai recentă generație „Active Info Display”.

Noul T-Cross este dotat încă din echiparea standard cu numeroase sisteme de asistență pentru șofer, care până în prezent erau rezervate exclusiv claselor auto superioare. Printre acestea se numără Front Assist, sistemul de monitorizare a pietonilor și cel de frânare de urgență în zone urbane, Lane Assist, Hill Start Assist și Blind Spot Monitor cu sistem integrat Rear Traffic Alert. Opțional pot fi adăugate sistemele Driver Alert, Adaptive Cruise Control și sistemele de asistență pentru parcare.

Românii care doresc să comande noul T-Cross pot alege între două variante diferite de echipare: Life și Style. Printre dotările suplimentare din versiunea de echipare Style se numără farurile LED MID și cele de ceață, detectorul de oboseală sau sistemele de asistență Adaptive Cruise Control ACC și Front Assist, plus elemente de design de tipul iluminării ambientale, barelor de plafon cromate, jantelor din aliaj ușor „Chesterfield” 6,5J x17 sau a existența unui volan multifuncțional din piele.

Marca de mașini personale Volkswagen este prezentă pe mai mult de 150 de piețe din toată lumea și produce mașini peste 50 de fabrici din 14 țări. În anul 2018, Volkswagen a livrat 6,24 milioane de mașini care includ modele celebre precum Polo, Golf, Tiguan, Touareg sau Passat. Astăzi, aproape 198,000 persoane lucrează pentru Volkswagen în întreaga lume. Marca are, de asemenea, 7.700 de dealeri cu 74.000 de angajați. Volkswagen avansează în producția de mașini electrice. Mobilitatea electrică, soluțiile smart și transformarea digitală a mărcii sunt subiecte strategice cheie pentru viitor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele