”Statul, condus de Dragnea şi gaşca lui, doreşte o inflaţie cât mai mare”

0

Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că ritmul alarmant de creştere a preţurilor în luna iunie şi creşterea inflaţiei este exact ceea ce a vrut liderul PSD, Liviu Dragnea.

Acesta  explică și de ce statul vrea ca inflaţia să fie mare: astfel se reduce puterea de cumpărare şi se opreşte supraîncălzirea economiei.

“Preţurile continuă creşterea alarmantă şi în iunie. Mai mult, rata inflaţiei măsurată cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparaţia cu ţările UE şi pentru aderarea la zona euro, a continuat să crească. Exact cum au vrut Dragnea şi PSD. Faţă de iunie 2017 preţurile au crescut cu 5,4% (INS), în iunie 2018. Statul, mai ales astăzi condus de Dragnea şi gaşca lui, doreşte o inflaţie cât mai mare. O inflaţie mare reduce puterea de cumpărare şi astfel frânează o economie supraîncălzită. Dar mult mai important pentru PSD, o inflaţie mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returnează din împrumuturi şi «creşte» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea şi PSD despre inflaţie sunt: «Este ok, nu a murit nimeni de o rată a inflaţiei de 6% sau 7%. Uitaţi-vă cât era în 2007!» Acesta este modul prin care PSD vă manipulează să vă obişnuiţi cu preţuri care vor continua să crească”, scrie Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

Citește și:România a cheltuit 1,81% din PIB pentru apărare în 2017

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele