Stelian Ion face un pas mare pentru desființarea Secției Speicale

0
Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat că a trimis la Consiliul Superior al al Magistraturii (CSM) un proiect de lege pentru desființarea Secției Speciale. Secția a fost înființară în timpul mandatului ministerial al lui Tudorel Toader și a fost contestată vehement de opoziția din acea vreme reprezentată de PNL și USR. UDMR făcea parte din alianța PSD-ALDE care a susținut înființarea Secției.

 

Prin intermediul Secției, politicienii penali precum Liviu Dragnea sau fostul președinte ALDE Călin Popescu Tăriceanu sperau să controleze actul de justiție, astfel să rămână nepedepsiți chiar dacă au săvârșit infracțiuni.

USR-istul a spus că a eliminat din proiectul de lege realizat de predecesorul său partea cu ”super-imunitățile” pentru magistrați.

Vezi și Predoiu spune că Secția Specială, DNA-ul penal al lui Toader și Iordache, va fi desființată

Ministrul lucrează la extrădarea infractorilor români din Italia

Stelian Ion a mai spus că va discuta cu omologul său italian despre posibila extrădare a unor condamnați români care au primit decizii favorabile în instanțele italiene. ”Au existat probleme punctuale, deci nu e o problemă care să țină de sistem”, a spus Stelian Ion.

”Sunt îngrijorat de numărul mare de cereri de pensionare. Vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel ca un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani”, a mai spus Stelian Ion.

”Avem o problemă mare pe corupție, a expirat strategia națională. Vom face o evaluare și va trebui să adoptăm o nouă strategie anti-corupție”, a mai spus ministrul Justiției.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele