Stelian Ion: Președintele nu și-a dorit să fac numirile procurorilor

0
stelian ion justitie

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a declarat, joi seară, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis nu și-a dorit ca liderul USRPLUS să facă numirile procurorilor șefi din DNA și DIICOT.

 

Stelian Ion susține că a încercat de mai multe ori să vorbească cu Iohannis despre numirile procurorilor, dar președintele a refuzat și nu i-a răspuns ministrului la solicitări.

Fostul ministru Stelian Ion a mai spus că a avut semnale de mai multă vreme că va urma să fie oprit în procedura de selecție a procurorilor și că nu va ajunge să îi numească. Ion spune că a perceput criticile liberalilor ”pentru motive inexistente” ca fiind elemente de presiune în spațiul public.

Șefii DIICOT și DNA posibil motiv de demitere a lui Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției a mai transmis că premierul Florin Cîțu nu are autonomie și ”nu este independent” în activitatea sa.

”Domnul președinte nu și-ar fi dorit să fac numirile procurorilor. Florin Cîțu nu are autonomie, nu e independent (…) Nu știu cine va face numirile, vă spun doar că s-au făcut presiuni în sensul în care am fost criticat pentru motive inexistente. Aveam elemente să bănuiesc că voi fi oprit pe parcursul procedurii și nu voi ajunge la numirile procurorilor. Și, iată, că s-a adeverit acest lucru. Sunt foarte convins că ăsta este unul dintre motivele principale ale revocării”, a spus Stelian Ion, joi seară, la Antena 3, după ce a predat portofoliul Justiției lui Lucian Bode, ministrul de Interne numit interimar de premierul Florin Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele