Stellantis suspendă producţia auto în Rusia

1
- Reclama -

Producătorul auto Stellantis a declarat marţi că suspendă producţia la fabrica sa din Rusia din cauza dificultăţilor logistice şi a sancţiunilor impuse Moscovei.

 

Al patrulea mare producător auto din lume, care a produs şi vândut mărcile Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, deţine doar 1% din piaţa auto din această ţară. Are o fabrică de producţie de furgonete în Kaluga, la aproximativ 201 kilometri)sud-est de Moscova, deţinută în comun cu producătorul auto japonez Mitsubishi, care a oprit producţia acolo la începutul acestei luni.

”Având în vedere creşterea zilnică rapidă a sancţiunilor încrucişate şi a dificultăţilor logistice, Stellantis şi-a suspendat operaţiunile de producţie din Kaluga pentru a asigura respectarea deplină a tuturor sancţiunilor încrucişate şi pentru a-şi proteja angajaţii”, a spus Stellantis într-un comunicat.

Fabrica are 2.700 de angajaţi. Compania va continua să plătească salariile printr-o schemă locală de pauză şi utilizând perioadele de vacanţă anticipate, a declarat Stellantis.

- Reclama -

O refugiată din Ucraina l-a acuzat de agresiune sexuală pe starețul Mănâstirii Petrova

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele